[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Meštani Čitluka protestuju i traže obećanu telefonsku centralu

Katanac na poštu

Od juče službenici pošte ne mogu da dođu do svojih radnih mesta

KRUŠEVAC - Meštani Čitluka od prekjuče svakog jutra organizuju jednosatni protest ispred zgrade pošte u ovom selu, zahtevajući da im se ugradi nova digitalna centrala koja je ugovorom s "Telekomom", obećana pre osam godina.

Postojeća ima 960 priključaka, samo Čitluk broji oko 1.500 domaćinstava, a centralu koristi i okolnih pet sela, što je ukupno oko 3.000 domova. - Onemogućeni su i oni koji imaju telefone da ih koriste. Jer kada uspostave vezu, u razgovor upadaju drugi sagovornici koji sa ovog područja pokušavaju da telefoniraju. Da ne govorimo o vremenskim neprilikama koje naprave haos u vezama - kaže Boban Kostić, predsednik Mesne zajednice "Čitluk".

On je, takođe, rekao da ne pristaju na predlog da sačekaju 2005. godinu, kada im je obećano da će biti obuhvaćeni biznis-planom "Telekoma" za ovo područje i što im je juče predložio Srđan Stanić, direktor u "Telekomu" za region Kragujevca.

- Dosta nam je obećanja. Tražimo da dogovor bude na papiru, a dotle smo prinuđeni da zaključamo zgradu Pošte u Čitluku. Neće nas omesti ni to što oko tri stotine penzionera ovde prima svoje penzije - rekao je Kostić i podsetio da pretnja da će blokirati regionalni put Kruševac-Kraljevo, na petlji u Koševu, još uvek važi.

Od juče je na Pošti u Čitluku stavljen katanac. Službenici su onemogućeni da dođu do svojih radnih mesta, a penzije se, u dogovoru sa Poštom Kruševac, isplaćuju u obližnjoj mesnoj zajednici. Pobunjeni meštani rešeni su da istraju, a naredni sastanak sa odgovornima očekuju sledećeg ponedeljka.

N. E. S.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:10h

Meštani Čitluka protestuju i traže obećanu telefonsku centralu

15:18h

Voda vranjskog vodovoda na granici ispravnosti

15:25h

Pekom pliva sramota

15:35h

Radnici "Filipa Kljajića" brane fabričku imovinu

 
 


     


FastCounter by LinkExchange