[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U mafijaškom obračunu na autoputu u Beogradu, jedna osoba ubijena hicima iz automatske puške a tri teško ranjene oporavljaju se u bolnici

Sačekuša kod hale Arena

Ubijeni mladić, verovatno bivši pripadnik vojne bezbednosti, Milutin Jovičić (23) i sedeo je u "audiju" čiji je vlasnik MUP
Ranjeni Goran Gordić zvani Gaša, Dušan Tanović i Zoran Nedović zvani Šok, koji je po svemu sudeći bio meta napada

27. Jul 2004 23:59 (GMT+01:00)

 

BEOGRAD - Jedan mladić je ubijen u pucnjavi koja se dogodila juče oko 11 sati na autoputu ispred skretanja u blizini novosagrađene hale "Arena", dok su trojica muškaraca ranjena i prema poslednjim informacijama oporavljaju se u KBC "Bežanijska kosa".

Ubijeni mladić je Milutin Jovičić star 23 godine, obučen u teget farmerke i crnu kožnu jaknu i najverovatnije se radi o bivšem pripadniku Vojne bezbednosti. Načelnik javne bezbednosti MUP-a general-major Miroslav Milošević saopštio je da su ranjeni Zoran Nedović zvani Šok, Goran Gordić zvani Gaša i Dušan Tanović.

General Milošević je rekao da je iz crnog vozila marke "audi", iz automatskog oružja, pucano na vozilo iste marke u pokretu u kome su bile žrtve.

Očevici su reporterima "Glasa" ispričali da su napadači bili obučeni u crnu odeću nalik uniformi, bez ikakvih vidnih obeležja. Jedan je na glavi imao "fantomku", druga dvojica tamne naočare, dok je jedan imao bele rukavice. Posle pucnjave su pretrčali Ulicu omladinskih brigada pucajući u vazduh, a onda su se izgubili prema restoranu "Perper", u blizini kojeg (ulaz zgrade u Bulevaru AVNOJ - a 135) su ostavili oružje i "fantomku".

Pre nego što su se izgubili napadači su pokušali da otmu automobil marke "mercedes" na koji su pucali, a pošto nisu uspeli oteli su automobil "opel pikap" (RU 555-71).
- Radili smo na obližnjoj zgradi i sve posmatrali. Bilo je kao u horor filmovima i sve se munjevito odvijalo. Iz automobila koji je presekao put crnim limuzinama, izletela su trojica naoružanih i maskiranih mladića, koji su odmah otvorili vatru. Praštalo je na sve strane, čuli smo bar desetak kratkih rafala - rekao nam je jedan od očevidaca.

Gužva i nervoza na autoputu

Policija je ubrzo blokirala deo puta na kome se dogodio obračun i počela sa uviđajem. Stotinak uniformisanih lica bilo je prisutno na mestu i u neposrednoj blizini mesta zločina, a ceo prizor su posmatrali prolaznici, radnici koji su zaposleni na obližnjem objektu i novinari. Desetine inspektora je obilazilo i posmatralo olupine skupocenih audija, a uskoro je, kako nezvanično saznajemo, na lice mesta stigao i general Goran Radosavljević - Guri. Nervozni vozači u koloni su protestovali zbog zagušenja saobraćaja.

U pucnjavi je jedan zalutali metak uleteo u stan porodice Tatalović, ali srećom niko nije povređen.

Sve je trajalo nekoliko minuta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Zoran Nedović. Automobil u kome je sedeo potpuno je izrešetan mecima a prednji deo mu je uništen usled jakog udarca. Prema verziji koja se razlikuje od policijskog saopštenja, Nedović je imao pratnju koja je bila u drugom "audiju", na čijem zadnjem sedištu je sedeo ubijeni mladić.

Nezvanično smo saznali da je jedan od ranjenih do KBC "Bežanijska kosa" prevezen taksijem, a dvojica sivim BMV-om (BG 652 - 694). Povređeni imaju prostrelne i ustrelne rane a posle intervencije, dvojica su zadržana u šok sobi, dok se treći oseća znatno bolje.

Policija je za vreme uviđaja kod Nedovića pronašla pištolj. Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu Zoran Zvonar, koji je sa zamenikom tužioca Gordanom Jekić-Brdajić izašao na lice mesta, izjavio je da ubijeni mladić nije kod sebe imao dokumenta. Sudija je rekao da je telo poslato na Institut za sudsku medicinu i da policija intenzivno traga za napadačima. Sudija je rekao i da je išao u bolnicu, ali da sa povređenima nije razgovarao. Oko 13.40 u KBC je došao i specijalni tužilac Jovan Prijić.

Nezvanično smo saznali da je "audi A4" (BG 444-755) u vlasništvu MUP-a. Snežana Kovačević iz informativne službe nije mogla to ni da potvrdi ni da demantuje.
- Zaista mi je žao, ali ne mogu vam pomoći kad se radi o tome. Istina je da su i drugi zvali sa istim pitanjem, ali da bih proverila tačnost te informacije morala bih dobiti odobrenje od onih koji su za to nadležni, a oni su trenutno svi na terenu. Nemam pristup bazama podataka u kojima stoje podaci o vozilima, i nemam ovlašćenja da zatražim podatke iz njih.

Policija je saopštila da postoji mogućnost da je u napadu ranjen i jedan od napadača i apelovala na građane koji imaju bilo kakva saznanja da obaveste najbližu policijsku stanicu ili pozovu kriminalističku policiju SUP-a Beograd.

Nezvanični bos sa Bežanije i ranije bio na meti napadača

Zoran Nedović - Šok (52) povezivan je sa ubistvom Željka Ražnatovića - Arkana i blizak je prijatelj Dragana Nikolića Gagija, koji je optužen za Arkanovo ubistvo. Nedović je blizak i sa Andrijom Draškovićem, kontroverznim biznismenom koji je nedavno izašao iz zatvora pošto je oslobođen optužbi za ubistvo Zvonka Plećića - Pleće (38).
Nedović je vodio i organizovao grupu Zorana Uskokovića - Skoleta, koji je ubijen posle Arkana. Bio je blizak i sa Goranom Mijatovićem, poznatijim pod nadimkom Mita. Važio je i za vođu klana sa Bežanije, čiji je pripadnik Radislav Trlajić-Bata Trlaja, vlasnik FK "Bežanija" ubijen 25. februara 2000. Trlajić je takođe apostrofiran kao vođa "bežanijskog klana", ali dobro upućeni sagovornik "Glasa" tvrdi da se on plašio Nedovića.
- Sumnja se da je Nedović posedovao i legitimaciju SDB i da je za njih odrađivao poslove u inostranstvu. I ranije je bio na meti napadača - rekao je izvor Glasa dodajući da Nedović poseduje kuću i restoran u blizini crkve na Bežanijskoj kosi.
Prema jednoj verziji, Nedović je učestvovao u organizaciji atentata u "Interkontinentalu", 15. januara 2000. godine, a mesec dana pre tog događaja odselio se s porodicom na Palma de Majorku gde je bio do izručenja Gagija domaćim vlastima. Tada se vratio u zemlju, a postoje priče prema kojima je umešan i u ubistvo Dalibora Mateovića (29), brata Zvonka Mateovića, glavnog svedoka odbrane u ovom slučaju.
Agencija Beta je prenela da se kao osnovna kriminalna delatnost Nedovićeve grupe obično navodi krijumčarenje droge, a u poslednje vreme bavili su se nedozvoljenom trgovinom naftom, cigaretama i kradenim vozilima. Sumnja se da je Nedović učestvovao u više likvidacija povezanih sa Skoletovom grupom.

EKIPA GLASA


vesti po rubrikama

^hronika

16:15h

U mafijaškom obračunu na autoputu u Beogradu, jedna osoba ubijena, a tri teško ranjene

16:27h

Aleksinac: Pucao na oca i majku pa izvršio samoubistvo

16:40h

Svedočenje radnika menjačnice "Jafa" o pljački u centru Beograda

16:51h

Epilog obračuna u centru Kragujevca

 


     


FastCounter by LinkExchange