[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 27. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milosavljević negira da za čelne ljude u zdravstvu dovodi svoje kandidate

Iz G17 plus samo je 16 od 28 direktora

Ministar zdravlja smatra da ima najveće pravo i odgovornost da proceni gde je potrebno smeniti direktora

BEOGRAD - Komentarišući jučerašnje negodovanje Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije "zbog sve učestalijih smena direktora zdravstvenih ustanova u Srbiji i najave da će tih smena i dalje biti", dr Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, izjavio je da partijska pripadnost nije bila presudan razlog smena, ali je priznao da je od novoimenovanih 28 direktora iz G 17 njih 16.

Ovaj sindikat je zamerio ministru što smene "vrši bez ikakve argumentacije za takve postupke".
- Uvereni smo da ove smene imaju, pre svega, politički, stranački karakter - navedeno je u saopštenju, u kojem je istaknuto da one nisu rezultat organizacionih, stručnih, menadžerskih i drugih sposobnosti direktora.

Međutim, ministar smatra, kako je rekao na jučerašnjoj konferenciji za novinare, da ima najviše odgovornosti i prava da proceni gde je potrebno izvršiti promene zbog bolje saradnje i sprovođenja projekata u zdravstvu.
- Ministarstvu je za rešavanje krupnih problema u zdravstvu potreban tim, bolja inicijativa i brža saradnja sa direktorima. Imam pravo da mislim da će oni raditi najbolje - rekao je Milosavljević za "Glas", ne želeći da komentariše koliko se još smena u zdravstvu priprema.

- Kad vi meni budete našli jednu zdravstvenu ustanovu sekundarne zaštite u kojoj na pregled čekate duže od mesec dana, ja ću vama reći koliko se smena sprema - dao je ministar zadatak novinaru "Glasa".

Milosavljević je naveo juče da se iz imenovanja nekih direktora vidi da politički faktor nije bio presudan, jer su, prema njegovim rečima, u KBC "Bežanijska kosa" i Institutu za mentalno zdravlje imenovane za direktore nestranačke ličnosti.

Sindikat je u svom jučerašnjem saopštenju naveo da retko daje podršku direktorima, ali da sada reaguju jer "učestale smene poslovodstva unose nemir i razdor među zaposlenima, otežavaju funkcionisanje, a sindikatu otežavaju neophodne pregovore radi zaštite interesa zaposlenih".

D. S.


vesti po rubrikama

^društvo

16:22h

Milosavljević negira da za čelne ljude u zdravstvu dovodi svoje kandidate

16:30h

Vlada poručila da neće podleći sve češćim pritiscima radnika u vidu blokada i štrajkova

16:39h

U Srbiji sve više slučajeva malignih bolesti

16:50h

Istraživanje "Stratedžik marketinga" o interesovanju medija

17:05h

Hrišćanska adventistička crkva o slobodi vera

 


     


FastCounter by LinkExchange