[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 26. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnici HTP "Tvrđava-Varadin" najavili radikalizaciju protesta

Od danas počinje štrajk glađu?

Nosili majice sa natpisom "Tvrđavu niko nije osvojio, nećete ni vi"

NOVI SAD - Posle subotnje desetominutne blokade puta na Petrovaradinu (između Beogradske kapije i skretanja za tvrđavu), radnici društvenog HTP "Tvrđava-Varadin" za danas su najavili radikalizaciju štrajka. Naime, kako saopštavaju iz Štrajkačkog odbora, ukoliko im se do danas u 11 časova niko od predstavnika gradske vlasti ne obrati, 60 radnika ovog preduzeća počeće štrajk glađu.

Inače, tokom blokade puta, sa obe strane "barikada" stvorile su se kolone od po pedesetak vozila. Štrajkači, koji su bili obučeni u majice s natpisima "Tvrđavu niko nije osvojio, nećete ni vi", "Nećemo na ulicu", "Cena iseljenja je 17 miliona evra", delili su "blokiranim" vozačima letke u kojima su objašnjeni razlozi štrajka.

Zaposleni u "Tvrđavi-Varadin" štrajkuju zbog toga što je Opštinski sud za sredu zakazao prinudno iseljenje preduzeća sa Petrovaradinske tvrđave, u kojoj je ono radilo proteklih 45 godina. HTP "Tvrđava-Varadin" i lokalne vlasti vode sudski spor već tri godine, a povod za taj spor je zahtev gradskih vlasti da se raskine ugovor s "Varadinom", sklopljen 1985, po kojem se ovom preduzeću objekti grada na tvrđavi, bez naknade, daju na korišćenje na neograničeno vreme, uz uslov da se delatnost preduzeća ne menja.

N. Ć.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:32h

Radnici HTP "Tvrđava-Varadin" najavili radikalizaciju protesta

15:40h

"Ciklonizacija" deli preparat za uništavanje larvi komaraca

 


     


FastCounter by LinkExchange