[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 23. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Aco Tomić tuži Tadića i Krgu

BEOGRAD - Penzionisani general Aco Tomić podneo je, zbog neosnovanog hapšenja u akciji "Sablja", krivične prijave protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, doskorašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića, Vladimira Bebe Popovića, bivšeg šefa Biroa za informisanje Vlade Srbije i aktuelnog načelnika Generalštaba Branka Krge.

General u prijavi navodi da su ga pomenuti funkcioneri neosnovano povezali sa zemunskim klanom i uhapsili suprotno propisima zbog čega je provelo 100 dana u pritvoru. U krivičnoj prijavi podnetoj Drugom opštinskom javnom tužilaštvu, Tomić tereti Tadića da je kao ministar odbrane počinio zloupotrebu položaja, a za isto krivično delo prijavljen je i bivši ministar policije.

Popovića tereti da je u vreme akcije "Sablja" neosnovano uzimao dokumentaciju vezanu za istragu. Tomićev advokat Svetozar Pavlović kaže da je na potezu Tužilaštvo koje treba da odluči o sprovođenju istrage. Tomić je juče saslušan u Vojnom sudu kao podnosilac tužbe protiv načelnika Krge.

Vojni tužilac odustao je od postupka protiv Krge, ali je Tomić nastavio krivično gonjenje. On je juče ostao pri tvrdnji da načelnik Krga nije ispoštovao Zakon o oružanoj službi VJ, da je uhapšen bez osnova i materijalnih dokaza i tri meseca posle smene nasilno penzionisan.

Advokat Pavlović kaže da je general Tomić dobio radni spor i da je Sud konstatovao da je nezakonito penzionisan. Tomić je bio na zajedničkoj optužnici sa pripadnicima zemunskog klana, navodno, zbog udruživanja radi neprijateljske delatnosti, ali je specijalni tužilac u aprilu obustavio krivično gonjenje protiv njega.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

17:14h

Uhapšen "mozak" bande "Pink panter"

17:25h

Meštani Futoga potreseni smrću malog Stevana Ostojića

17:35h

Beograđanin optužio interventnu brigadu za torturu posle saobraćajne nesreće

17:48h

Života Antić pokušao da se ubije skokom sa zgrade

18:00h

Aco Tomić tuži Tadića i Krgu

18:09h

Optužio sudije za mito

23:45h

Hapšenje policajaca u Batočini

 


     


FastCounter by LinkExchange