[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 23. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Meštani Futoga potreseni smrću malog Stevana Ostojića

Nije mu mesto na groblju

Devetogodišnji dečak se udavio 19. jula dok se sa vršnjacima kupao u plićaku ribnjaka . U pomoć mu je pritrčao čuvar i komšije, ali mališanu nije bilo pomoći

NOVI SAD - Stevan Ostojić, devetogodišnjak iz Futoga, koji se udavio 19. jula u ribnjaku dok se u plićaku kupao s drugovima, sahranjen je na lokalnom groblju u Futogu.

- Nikada se ovde niko nije udavio. Sva deca iz Futoga su ovde učila da plivaju - kaže čuvar ribnjaka posle tragedije, koja je potresla Futog. Čuvar priznaje da on i njegove kolege nikada nisu terali kupače sa ribnjaka, jer su bili uvereni da je bezbeden za kupanje zbog peskovitog dna i plitke vode.

- Nikome nije jasno kako je mali Stevan Ostojić nestao pod vodom, okružen masom kupača. Našao se tu i čuvar sa čamcem, a i komšije su odmah priskočile u pomoć. Nažalost, pomoći nije bilo - kaže za "Glas" vidno potresen čuvar ribnjaka.

Na poslednji počinak malog Stevana su ispratili brojni meštani Futoga i školski drugovi. Mali beli grob, zasut svežim cvećem, ostao je kao nema opomena koliko su divlja kupališta opasna. U kući Ostojića, dan posle sahrane, vladala je zlokobna tišina. Kapija i prozori bili su zatvoreni, a unutra nije bilo nikoga. Komšije učestvuju u bolu roditelja i braće pokojnog Stevana. Jedna od retkih komšinica, koju je reporter "Glasa" zatekao ispred kapije i koja je bila voljna da priča, ipak nije želela da joj se ime pominje u novinama.

- Nije mu mesto na groblju. Svaki čas pogledamo na kapiju očekujući da će ponovo istrčati onako živahan, kakav je uvek bio - s nevericom kaže starica, koja živi u komšiluku porodice Ostojić.

I divlja plaža juče je bila pusta. Ni sam čuvar ne može da poveruje da je nestala nekada vesela družina kupača. Na mestu gde su se nekada deca igrala, samo po koja divlja patka. Uprkos vrućini, nigde nikoga.

E. Č. Š.


vesti po rubrikama

^hronika

17:14h

Uhapšen "mozak" bande "Pink panter"

17:25h

Meštani Futoga potreseni smrću malog Stevana Ostojića

17:35h

Beograđanin optužio interventnu brigadu za torturu posle saobraćajne nesreće

17:48h

Života Antić pokušao da se ubije skokom sa zgrade

18:00h

Aco Tomić tuži Tadića i Krgu

18:09h

Optužio sudije za mito

23:45h

Hapšenje policajaca u Batočini

 


     


FastCounter by LinkExchange