[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Hotel na Petrovaradinu i dalje zatvoren zbog štrajka zaposlenih

Bitka za atraktivan

prostor na Tvrđavi

Predsednica Štrajkačkog odbora Marijana Fojkar osporila je primedbe gradske uprave za nedomaćinsko gazdovanje objektima

NOVI SAD - Štrajk zaposlenih u preduzeću "Tvrđava - Varadin", koje gazduje istoimenim hotelom na Petrovaradinskoj tvrđavi, nastavlja se i ove nedelje, pošto prvih nedelju dana obustave nije donelo ni najmanji pomak u nastojanju da se odgodi rešenje o iseljenju hotela, čije izvršenje je zakazano za 28. jul. U ovom preduzeću kažu da su u razgovoru s najvišim predstavnicima gradske vlasti - koja je, kao što smo već pisali, i pokrenula postupak za iseljenje - saznali za njihovu nameru da se hotel posle iseljenja "Varadina" renovira.

Tek onda bi trebalo da se vidi ko će njime ubuduće gazdovati, uz mogućnost da to bude ista firma, što su nezadovoljni radnici hotela ocenili kao neprihvatljivo.
- Javnost mora biti svesna činjenice da u našem slučaju gradska vlast nastoji da ugasi naše preduzeće, kako bi atraktivan prostor na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji sada koristimo, najpre preuzeo "Poslovni prostor", a onda od tog preduzeća neki drugi zainteresovani zakupac - kažu u Štrajkačkom odboru hotela "Varadin".

Predsednica Štrajkačkog odbora Marijana Fojkar osporila je primedbe za nedomaćinsko gazdovanje objektima, koje na njihov račun pristižu iz gradske uprave, podsećajući na činjenicu da je Petrovaradinska tvrđave raskopana već tri godine i ocenjujući da u takvim uslovima nije ni bila moguća ozbiljnija adaptacija.
- Gradske vlasti su poslednjih godina izbegavale svaku saradnju s našim preduzećem i ometale normalno poslovanje "Varadina", čime su želele da pokažu da nismo sposobni da upravljamo ovim prostorom. Adaptacija naših objekata je svakako prvenstveno nama u interesu, jer mi od toga živimo i zaposleni u "Varadinu" obećavaju da će, čim rešimo pitanje statusa, započeti obnovu posle koje će Novi Sad dobiti renomiran hotel, kakav i zaslužuje - ojasnila je predsednica Štrajkačkog odbora.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:21h

Hotel na Petrovaradinu i dalje zatvoren zbog štrajka zaposlenih

15:29h

Alibunar: Ječam rodio k'o nikad

15:34h

U povodu akcije novosadske policije od 19. do 31. jula

15:40h

Subotica: Hrvati pamte naša gotova jela

15:46h

Opet salmonela

 


     


FastCounter by LinkExchange