[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta obnove lider Vuk Drašković poručio

Tribunal je kamen na putu za Brisel

Na lokalnim izborima SPO neće sarađivati jedino sa SPS i radikalima koji su nas zavili u crno, naveo predsednik SPO

BEOGRAD - Saradnja sa Haškim tribunalom je kamen koji stoji na našem putu prema Briselu i mi taj kamen moramo ukloniti ako želimo da se smestimo u trup aviona koji vodi u evropske i atlantske integracije - izjavio je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora te stranke.

- Nema ni jedne demokratske prestonice u svetu gde se ne kaže da samo ispunjenje saradnje sa sudom u Hagu i domaćim sudovima vodi našu zemlju u Evropsku uniju i Partnerstvo za mir. Dvanaest sati je odavno prošlo i mi se moramo najkasnije do kraja godine kvalifikovati za pregovore sa Briselom, inače su perspektive za ovu državu veoma tmurne - kazao je on.
Govoreći o lokalnim izborima, koji će biti održani u septembru, Drašković je najavio da će lokalni odbori SPO imati potpunu autonomiju u odabiru ljudi koje će kandidovati, napominjući da bi bilo najbolje da to budu "mladi i obrazovani članovi koji misle isto kao i njihovi vršnjaci iz Pariza i Vašingtona".

- Opštinski i gradski odbori SPO takođe mogu slobodno da biraju sa kojim će strankama demokratske orijentacije ulaziti u predizborne i postizborne koalicije. Nećemo sarađivati jedino sa političkim partijama okrenutim unatraške, onima koje su nas u periodu od 1990. do 2000. godine zavile u crno. Saradnja sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom je isključena - kazao je predsednik SPO.

Na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SPO takođe je rečeno da će predsednik Centralnog izbornog štaba stranke za lokalne izbore biti Miloš Selić, a menadžer kampanje Blagica Kostić.

U. Kandić


vesti po rubrikama

^politika

17:20h

Tokom vikenda nastavilo se "traganje" za najnovijim haškim oputženikom

17:25h

Hadžić jedan od 16 osumnjičenih u optužnici Miloševića za Hrvatsku

17:30h

Drašković poručio: Tribunal je kamen na putu za Brisel

17:40h

Premijer Koštunica priznao: Istupima u javnosti oslabili vladu

17:55h

Pucano na dva vozila kod Končulja

23:14h

Tadić posetio Ilionois

 


     


FastCounter by LinkExchange