[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 19. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otpušteni radnici KPZ "Zabela" pisali ministru pravde Stojkoviću

Vaspitači na belom hlebu

Oni tvrde da je bivši upravnik, mimo propisa, omogućio Dragoljubu Milanoviću, posetu funkcionera SPS-a

ZABELA - Vladica Božilović, otpušteni šef obezbeđenja u KPZ "Zabela", potvrdio je da su on i Branislav Docin, otpušteni vaspitač u "Zabeli", od Sindikata pravosuđa Srbije tražili da stane u njihovu zaštitu. Predsednica sindikata Slavica Živanović je od direktora uprave za izvršenje krivičnih sankcija Miloša Jankovića, u prisustvu ministra, tražila da obrazloži zbog čega su dvojica vaspitača dobili otkaz.

- Odgovor smo dobili pismeno i u njemu stoji da podatke o otkazu Slavica treba da potraži u Kazneno - popravnom domu, a ne u upravi. Rečeno joj je da se njen rad na zaštiti dvojice zaposlenih ceni, uz sugestiju da bi trebalo da povede i računa o kolektivnim pravima zaposlenih, a ne samo o ovim pojedinačnim slučajevima.

Slede ročišta

Naredno ročište po tužbi Branislava Docina, otpuštenog vaspitača u KPZ Zabela, zakazano je za 22. septembar. Docin je zahtevao privremenu meru po kojoj bi se vratio na posao do okončanja spora. Otpušteni vaspitač kaže da ne vidi razloge da suđenje bude vođeno van očiju javnosti. Prema njegovom mišljenju, niko nije remetio rad suda.
Bivši šef službe obezbeđenja Vladica Božilović očekuje da odluka o privremenoj meri po kojoj se do okončanja spora vraća na posao bude doneta u roku od tri dana.On strahuje da njegov proces može godinama da traje. Rasprava je odložena i zakazana za 23. juli.

- Pitamo, šta je sa bivšim upravnikom Žarkom Kovrlijom. Gospodin Kovrlija je zbrinut mesečnim primanjima od 32 hiljade dinara. Posle toga ispunjava zakonom predviđene uslove i odlazi u penziju. Ja i gospodin Docin treba da radimo još dvadesetak godina makar to bilo i u zavodu. Trenutno smo bez ikakvih primanja, nezbrinutih porodica. Situacija niti je slična, niti je za poređenje. U narednom periodu očekujemo ozbiljnije korake i od direktora Jankovića u pravcu razrešenja naše situacije, i od ministra pravde Stojkovića koji i te kako treba da bude odgovoran za dešavanja u Ministarstvu pravde - rekao je Božilović.

Požarevački otporaši su poslali otvoreno pismo ministru pravde Zoranu Stojkoviću u kome od njega traže da preispita rad požarevačkih sudova i tužilaštava. Otporaši to zahtevaju zarad uvida u postupke koje pred sudom vode otpušteni vaspitači u KPZ Zabela, Vladica Božilović i Branislav Docin. Oni tvrde da su otpušteni jer su javnosti izneli tvrdnje po kojima je bivši upravnik Zabele Žarko Kovrlija, mimo propisa, omogućio nekadašnjem direktoru RTS-a, Dragoljubu Milanoviću, da ga posećuju funkcioneri SPS-a. Kovrlija tvrdi da su otkaz dobili zbog nepoloženog državnog ispita. Otporaši skreću pažnju i na to da su i Božilović i Docin tužili KPZ Zabela, uz zahtev da budu vraćeni na posao, ali da ti sporovi mogu trajati godinama, te da za to vreme njih dvojica od nečega treba da izdržavaju porodice.

D. St.


vesti po rubrikama

^društvo

16:09h

Reporteri "Glasa" u izbegličkom centru PIM "Ivan Milutinović" u Krnjači

16:17h

Posle završenog drugog upisnog roka za srednje škole

16:25h

Parlament danas o novom zakonu

16:33h

Otpušteni radnici KPZ "Zabela" pisali ministru pravde Stojkoviću

16:41h

Radnici "Bioproteina" iz Obrenovca tvrde da lošije žive nego ranije

16:50h

Vojin Đorđević, vlasnik "Si&Si": Platićemo porez državi

16:59h

Novi Zakon o parničnom postupku

17:05h

Štrajk radnika "Karneksa"

 


     


FastCounter by LinkExchange