[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 14. 7. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milorad Ulemek u Specijalnom sudu u Beogradu odgovarao na pitanja sudskog veća

Legija: Ne znam ko je

bio najbolji snajeprista

Željko Tojaga bio doktor za zolju

BEOGRAD - Bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija izjavio je juče na suđenju za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića da ne zna ko je u njegovoj jedinici bio najbolji snajperista.
- Nije postojao najbolji. U jedinici je bio vod koji je sačinjavalo nekoliko snajperista, ali ne mogu da kažem ko je bio najbolji. Bilo je nekoliko njih koji su bili dobri u baratanju "zoljom", ali je Željko Tojaga Žmigi bio doktor - rekao je Ulemek, odgovarajući na pitanje suda.

Ulemek ni juče nije želeo da otkrije imena službenika MUP-a Srbije, koji su obavestili da mu se priprema hapšenje i likvidacija, navodeći da je u pitanju "lični princip".
- Ne plašim se za sebe, ali jedan od njih još radi u MUP-u, pa ne želim da ga dovedem u neprijatnu situaciju - rekao je bivši komandant "beretki".

Ulemek nije hteo da odgovori ni na pitanje gde su završile pare od 600 kilograma droge koju je, navodno na zahtev Čedomira Jovanovića, Vladimira Bebe Popovića i Dragoljuba Markovića, prebacio u susedne zemlje radi dalje prodaje.
- Povodom toga je pokrenuta istraga, i da ću verovatno da budem svedok, ne bih odgovarao na to pitanje - kazao je Ulemek.

Pucao od tuge

Ulemek je potvrdio da je zapalio diskoteku "Tvrđava" u Kuli kada da mu se desila "žuta minuta".
- Slavili smo 10 godina postojanja jedinice. Bio sam ponet emocijama, nekom tugom, pa sam izvadio pištolj i ispalio dva-tri metka u televizor. U klubu "Stupica", na rođendanu Svetlane Ražnatović, ispalio je dva hica u prazan prostor.
- Morao sam sebe da uhapsim. Nisu hteli da me hapse, pa sam sebi stavio lisice na ruke - naveo je Ulemek.

Potom je govorio o suretu sa Đinđićem 5. oktobra 2000, u "džipu" u blizini zgrade Republičke skupštine.
- Ušao sam kod njega na zadnje sedište i predstavio se. Pitao me šta mislim o svemu šta se dešava, na šta sam mu rekao da je Slobodan Milošević "aut" i da je narod pobedio. Raspitivao se o situaciji u MUP-u. Rekao sam mu da ne očekuje opasnost, jer među njima nije bilo kohezije. Pitao me i za vojsku, ali sam rekao da oni neće intervenisati. Potvrdio sam mu da može da računa na moju reč da ću intervenisati u korist naroda, ako zatreba - opisao je Ulemek susret sa Đinđićem.

Tužioca je zanimala tema sastanka sa premijerom Đinđićem pred parlamentarne izbore decembra 2000. godine. Na tom sastanku su, prema rečima Ulemeka, bili Dušan Spasojević, Ljubiša Buha Čume, Goran Vesić, Vladimir Beba Popović, a od njega su tražili pomoć za kadrovska rešenja u MUP-u.
- Premijer me je pitao koje bi mu ljude predložio za MUP Srbije. Predložio sam pokojnog generala Boška Buhu i komandanta Žandarmerije Gorana Radosavljevića Gurija - odgovorio je Ulemek.

Poslednji kontakt sa Đinđićem imao januara 2003. godine posredstvom njegovog telohranitelja Milana Veruovića. Ulemek je naveo i da prilikom dolazaka u Vladu Srbije nikada nije legitimisan. Suđenje se nastvalja danas.

D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

17:47h

Legija pred sudskim većem: Ne znam ko je bio najbolji snajeprista

17:55h

Nastavljeno suđenje za ubistvo generala policije Boška Buhe

18:04h

U Požarevcu osuđen Rumun: Za ubistvo gazde 4O godina zatvora

18:12h

Istraga ubistva Duška Jovanovića: Tragovi Vulevića na kundaku puške

18:21h

Autobus, na relaciji Berane-Beograd, sleteo s puta nedaleko od Topole

18:29h

Izveštaj o zdravstvenom stanju povređenih berača višanja u Nišu

18:37h

Povređena žena u udesu na Zrenjaninskom putu

18:45h

Tragedija u kanjonu Morače: Smrt u "tojoti"

18:53h

Valjevo: Povređen dečak

19:01h

Dimitrovgrad: Stradala devojčica

19:10h

Negotin: Poginuo vozač "pežoa"

23:18h

Saopštenje MUP-a: Kristijanu 30 dana

23:31h

Beograd: Pregažen pešak na Zrenjaninskom putu

   


     


FastCounter by LinkExchange