[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 13. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Glasanje za predsednika SAD možda neće biti održano u novembru, navode mediji

Teroristi odlažu izbore u Americi

Administracija je upozorila da Al Kaida priprema veći napad u Sjedinjenim Državama

VAŠINGTON (Tanjug) - Američki zvaničnici razmatraju predlog da se novembarski predsednički izbori odlože u slučaju terorističkog napada na američkom tlu pre dana izlaska birača na glasačka mesta, objavio je nedeljnik "Njusvik" u tekstu pripremljenom za broj od 19. jula, a objavljenom juče na sajtu magazina.

Iako nema konkretnih obaveštajnih informacija o napadu koji bi omeo izbore, jedan neimenovani američki zvaničnik je rekao za magazin da su napad od 11. marta u Madridu, za koji se veruje da je uticao na rezultate španskih izbora, kao i poruke Al Kaide koje su obaveštajci "presreli", naveli analitičare da zaključe da teroristi "žele da se umešaju u izbore". Američka vlada je u četvrtak upozorila da Al Kaida možda priprema veći napad na tlu SAD kako bi poremetila izborni proces.
Sekretar za unutrašnje poslove Tom Ridž je, međutim, rekao da vlada nije u stanju da odredi moguću lokaciju, niti vreme napada.
- Verodostojni izveštaji ukazuju da Al Kaida nastavlja sa planiranjem da izvede napad većih razmera u Sjedinjenim Državama, kako bi poremetila demokratski proces - rekao je Ridž novinarima.

Ovoga leta i republikanci i demokrate održavaju partijske konvencije i oba događaja stručnjaci za bezbednost vide kao moguće mete terorističkih napada. Ministarstvo unutrašnjih poslova se prošle nedelje kod ministarstva pravde već raspitivalo koje korake je potrebno preduzeti da bi se odložili izbori 2. novembra u slučaju terorističkog napada, napisao je "Njusvik".
Grupa uticajnih američkih senatora vrši pritisak na predsednika Džordža Buša da što pre imenuje novog šefa Centralne obaveštajne agencije (CIA), posle prekjučerašnjeg odlaska Džordža Teneta sa te funkcije. Oni su u nedelju, na američkoj televiziji, istakli da Buš mora da to uradi što pre, jer, imajući u vidu aktuelne terorističke pretnje, Amerika ne može da čeka da se završe predsednički izbori.


vesti po rubrikama

^svet

16:34h

Glasanje za predsednika SAD možda neće biti održano u novembru

16:40h

Gaza zbližava vlast i opoziciju

16:47h

Nastavlja se serija nasilja u Iraku

16:55h

Nastavljeno suđenje Hodorkovskom i Lebedevu

      


FastCounter by LinkExchange