[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 7. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Opštinska stambena komisija traži da raseljeni sa Kosmeta napuste privremeni smeštaj u Save Kovačevića

Zapao im plac za oko

Pored trošne kuće od nepečene cigle nalazi se poveći plac od 960 kvadrata

BUJANOVAC - Prošle nedelje je Čedomir Manasijević, poverenik republičkog Komesarijata za izbeglice u Bujanovcu, dobio od opštinske stambene komisije, čiji je predsednik Agim Rašiti, nalog da za raseljene, privremeno smeštene u Ulici Save Kovačevića broj 25, vlasništvu republike Srbije - SO Bujanovac, obezbedi novi smeštaj. Uz obrazloženje da pravo na korišćenje opštinskih stambenih kvadrata imaju isključivo oni koji su zaposleni u opštinskoj upravi ili u nekom od javnih preduzeća.

Na pomenutoj adresi u Bujanovcu nalazi se trošna kuća od nepečene cigle, sa tri sobe, bez kupatila i samo jednom česmom - u dvorištu. U jednoj sobi od 1999. godine živi Mile Anastasov sa suprugom, u drugoj sobi Ljiljana Popović sa sinom, kojoj su se od 18. marta ove godine pridružili i njeni roditelji i brat. Jedva su preživeli martovsko nasilje na Kosmetu, u Bujanovac su poneli samo modrice, kuća u Gnjilanu im je spaljena. Prinudni stanari u tećoj sobi su Dobrila Manasijević sa suprugom, takođe sa Kosmeta.

Ostaju dok se ne vrate kućama

O ovom problemu razgovarao sam i sa članovima Koordinacionog tela u Bujanovcu, Mićom Markovićem i Simom Gazikalovićem. Oni su mi potvrdili da kao predstavnici države neće dozvoliti da niko ugrožava ili iseljava raseljene, dok im se ne obezbedi adekvatan smeštaj, ili dok se ne vrate svojim kućama, na Kosmet - kaže Tomislav Milanović.

- Kada je prva porodica sa Kosmeta primljena, kuća je bila vlasništvo Petra Tasića, koji je 2002. godine umro, a kuću je nasledila njegova ćerka koja živi u Makedoniji. Vlada Srbije je, preko Koordinacionog tela, odnosno opštine Bujanovac, kupila tu kuću sa placem 28. februara 2002. godine od Petrove ćerke Slavice, po ceni od tri milona dinara - kaže Tomislav Milanović, predsednik okružnog odbora Socijaldemokratske partije. On je takođe i neposredni komšija raseljenih, koji je oko problema sa iseljavanjem, u ime svoje partije, sazvao konferenciju za novinare.

- Mislim da iza zahteva za iseljavanje stoji motiv - plac od 960 kvadrata koji je nekome zapao za oko. Istina je da zakonski raseljeni nemaju pravo da borave u opštinskim stanovima, ali bi ova zakonska začkoljica prikladno bila rešena da se neko od njih možda zaposli u JP "Komunalcu" - navodi Milanović.
Komesarijat za izbeglice uputio je opštinskoj stambenoj komisiji dopis u kom se kaže da "raseljene koji stanuju u kući u Ulici Save Kovačevića broj 25 ne mogu da smeste u kolektivne smeštaje na teritoriji opštine Bujanovac".

S. Majdak


vesti po rubrikama

^Srbija

16:11h

Opštinska stambena komisija traži da raseljeni sa Kosmeta napuste privremeni smeštaj

16:18h

Treći mećunarodni festival folklora u Loznica

16:24h

Socijalni program u Hisaru pri kraju

16:30h

Požarevac: Pronađen Bronzani top iz 18. veka

 
 


     


FastCounter by LinkExchange