[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 7. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Političke stranke hvataju zalet za lokalne izbore i merkaju potencijalne partnere

U DS uvode strogoću

radikali se odmaraju

Tadić od članstva traži "totalni angažman", radikali do 23. jula vidaju rane od izbornog poraza

BEOGRAD - Od izbora za predsednika Srbije prošlo je tek desetak dana, a političke stranke se polako pripremaju za nova iskušenja - za lokalne izbore, koji će se, najverovatnije, održati 19. septembra.
Boris Tadić, predsednik Demokratske stranke, na Glavnom odboru je najavio ofanzivu demokrata pred lokalne izbore i to uz primenu oštrih disciplinskih mera. On je rekao da od subote za demokrate počinje "totalni angažman u kampanji" i da će biti dopušteni samo trodnevni odmori, samo uz odobrenje.
- Ko se toga ne pridržava, biće smenjen. Treba nam apsolutna disciplina, a ne diktatura. Oni koji se nisu pridržavali pravila, takođe će biti smenjeni - rekao je Tadić.

On je članovima GO kazao da će na lokalnim i pokrajnskim izborima sarađivati sa strankama etničkih zajednica, kao i da će se ujediniti sa Demokratskim centrom, dok je iza zatvorenih vrata istakao da je lista stranaka sa kojima će na predstojećim izborima sarađivati "jako mala".

Vlajko Senić, portparol Srpskog pokreta obnove, kaže za "Glas javnosti" da se ova stranka priprema za kampanju i da će je početi u drugoj polovini avgusta, pošto očekuju da se izbori održe 19. septembra.
- Naši opštinski odbori će odlučivati da li će i s kojim strankama ući u koaliciju na lokalnim izborima - rekao je Senić.
Milica Gavrilović, poslanik Demokratske stranke Srbije u republičkom parlamentu, rekla je juče za naše novine da će se na sednici Glavnog odbora ove stranke, koja će biti održan u subotu, odlučiti kakva će biti strategija kampanje i ocenila da će najverovatnije tada i početi kampanja. Ona kaže "da pitanje predizbornih koalicija još nije otvarano".

Dragan Todorović, funkcioner Srpske radikalne stranke, izjavio je za "Glas" da je ta stranka na odmoru do 23. jula, a onda kreću u intenzivnu kampanju za lokalne, pokrajnske, ali i vanredne parlamentarne izbore. On kaže da u ovom momentu ne razmišljaju o predizbornim koalicijama sa drugim strankama, već čekaju da vide da li će se promeniti Zakon o lokalnim izborima.

Dejan Mileković, portparol Pokreta "Snaga Srbije" kaže da kampanja za lokalne izbore još nije počela, ali da se i u toj stranci pripremaju, a od datuma raspisivanja izbora zavisiće kada će ona početi. Mileković je rekao da još nije dogovoreno da li će i s kim "Snaga Srbije" ući u predizbornu koaliciju.

Glavni odbor Demohrišćanske stranke Srbije ovlastio je Predsedništvo stranke da pregovara s drugim strankama demokratske orjentacije o izbornim koalicijama i istovremeno dao ovlašćenje opštinskim odborima da o lokalnim izborima u svojim opštinama pregovaraju s tim strankama.

L. Čolić


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Političke stranke hvataju zalet za lokalne izbore i merkaju potencijalne partnere

17:20h

Đorđe Trifunović, za "Glas": Vojni sudovi nisu ukinuti

17:30h

Srba sa Aideom o martovskom nasilju

17:45h

U Srbiji skoro nikome nije jasno šta je glavna smetnja za izručenje četvorice generala Hagu

18:00h

Izostao susret ministra Ilića sa Švarcenegerom u Kaliforniji

00:13h

Tadić pozvan u Nemačku

 
 


     


FastCounter by LinkExchange