[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 5. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Nekoliko stotina biciklista krenulo iz Kolarčeve ulice ka Adi Ciganliji

"Tissot bike fest", pod sloganom "Parkiraj četiri i dođi na dva točka", po treći put u našem gradu

Hiljadu zadovoljnih ljudi

Neko više, a neko malo manje spretno zavrteo je pedale i uputio se ka Adi Ciganliji. Tridesetak minuta kasnije svi su stigli na cilj. Gradonačelnica Radmila Hrustanović: Od ranog proleća do kasne jeseni skoro svakog vikenda u gradu imamo neku sportsku manifestaciju

Oko hiljadu mladih, starih, devojaka, dece, penzionera... okupilo se juče u devet sati u Kolarčevoj ulici. Razlike u godinama, stilovima oblačenja, interesovanjima i shvatanjima bile su izbrisane. Zajedničko, i jedino što je povezivalo ovu šaroliku i razdraganu družinu, bilo je to što su svi došli na dva točka. I svi sa osmehom. Došli su biciklom da učestvuju u trci zadovoljstva na trećem "Tissot bike festu" u Beogradu.

- Drago mi je što imam čast da otvorim ovu manifestaciju i što predvodim kolonu biciklista. Afirmacija sporta je jako važna i treba je podržati u svakom obliku. Još jednom smo pokazali da grad podržava ovu i sve slične trke, sportske aktivnosti i sve promocije zdravog načina života. Od ranog proleća do kasne jeseni, skoro svakog vikenda, u gradu imamo neku sportsku manifestaciju koje su značajne za razvoj grada. Polako ali sigurno, vraćamo se na svetsku sportsku scenu - rekla je Radmila Hrustanović, gradonačelnica Beograda, dok je na čelu kolone čekala da počne trka.

Foto

A pored jezera bilo je i egzibicija

Tačno u devet sati i trideset minuta začuo se pucanj, koji je označavao da trka može da počne. I zadovoljstvo. Neko više, neko malo manje spretno zavrteo je pedale i uputio se ka Adi Ciganliji. Tridesetak minuta kasnije na cilj kod restorana "Jezero" pristigli su prvi "trkači". Niko nije pobedio.

- Naš cilj jeste popularisanje biciklizma i zdravog duha Beograda. Zbog toga se ova akcija odvija pod sloganom "Parkiraj četiri i dođi na dva točka". Za one koji vole da se takmiče u daljem programu imamo Trku sposobnosti kao i Akva bike fest gde će se dokazati najbolji u vožnji pedalinom. Takođe, kao i prethodnih godina, izabraćemo najlepšu "bajkericu" koja će poneti titulu Mis "Bike festa"- rekla je Olivera Frajtović, menadžer kompanije "Identiko".

- Iako fraza "važno je učestvovati" deluje izlizano, ovde je stvarno tako. Neću da se takmičim na trkama gde se osvajaju nagrade iako sam čuo da su vredne. Vozio sam u trci zadovoljstva i ponosim se svojim plasmanom - kroz smeh je pričao čika LJuba, penzioner iz Beograda koji je poslednji stigao na cilj.

Osveženja

Umorne bicikliste na cilju dočekivale su ljubazne promoterke "Delta" sladoleda, jednog od sponzora ove manifestacije, i "Koka- kole", zvaničnog osveženja "Bajk festa", koje su delile hladna osveženja. Svi učesnici "Trke zadovoljstva" dobili su i majice sa natpisom "Bajk fest".
- Došao sam sa drugovima da se vozimo biciklom i uživamo u programu na Adi Ciganliji. Nismo se nadali da ćemo za "dž" ceo dan piti "koka- kolu" i jesti "Deltine" sladolede - šalio se četrnaestogodišnji Milan.

Organizatori

Organizatori "Trećeg Tissot bike festa" su kompanija "Identiko", "Tisot"- švajcarska kuća za proizvodnju satova, Skupština grada i sportski savez SCG. Manifestaciju su podržali i brojni manji sponzori i poznate ličnosti, pa su posetioce Ade Ciganlije juče zabavljale Nataša Kojić, Ana Stanić i grupa "Drim fektori", a program su vodili Boda Ninković i Rada Radenović. Pobednici svih trka dobili su vredne nagrade - "tisot" satove, majice, kape, "delta" pakete, opremu za bicikle. Kompanija "Jugobicikl" poklonila je bicikl Mariji Dmitrović, izabranoj za Mis "Tissot bike festa".


V. Vuković


vesti po rubrikama

^Beograd

21:17h

"Tissot bike fest" po treći put u našem gradu

21:25h

Nesuglasice Telekoma i stanara u Ulici cara Dušana 23

21:34h

Održan prvi Sajam nautike i sportske opreme u Grockoj

21:43h

Kome će pripasti "Bezistan"

21:51h

Grad pomaže zdravstvo

21:59h

Radovi na pasareli na Banovom brdu

22:06h

Gradske vesti: Završena Makenzijeva

22:13h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije

   


     


FastCounter by LinkExchange