[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 24. 6. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Selektor košarkaške reprezentacije Željko Obradović objavio skraćeni spisak kandidata za OI

Ne smemo kao Ameri

Neke igrače zvao sam i po 50 puta na dan, ali nisu mi odgovarali. Šta ja tu mogu!? Stojaković mi je sam rekao: "Željko, radi šta je najbolje za reprezentaciju".Nećemo da plačemo za onima kojih nema

Selektor ´plavih košarkašaŞ Željko Obradović saopštio je juče u "Kući košarke" širi spisak od 20 kandidata koji bi trebalo da se pojave 27. juna na prozivci u hotelu "Interkontinental" ukoliko žele da učestvuju na Olimpijskim igrama u Atini. ´

Pre nego što je objavio na koje igrače računa na predstojećim pripremama, Obradović je rekao:
- Najavio sam i želeo sam kraći spisak, ali nas je situacija, pre svega problemi ključnih igrača, primorala da pozovemo više kandidata. Ako se sećate, još prilikom prvog susreta rekao sam vam da mi je najveća želja da se svi igrači na koje računam budu zdravi. Na žalost, dosta igrača ne može da igra zbog povreda.

Obradović se potom osvrnuo se na one igrače koji su opravdano odsutni.
- Najviše imamo problema na poziciji jedan. Jarić se još ranije javio, prvo tim-menadžeru Žarku Paspalju, a onda i meni. Saša Đorđević je imao veliku želju da dođe i pojavi se na prozivci. Javio mi se i pre i posle operacije, ali je nerealno očekivati da će se oporaviti iako će on sve uraditi da se pojavi na prozivci 27. juna. Lukovski je takođe povređen. Što se tiče Krstića nadam se da će biti spreman - rekao je Obradović.

Potom je prokomentarisao situaciju vezanu za Predraga Stojakovića za koga je još ranije košarkaška čaršija nagađala da li će se naći među putnicima za Atinu:
- Peću sam stavio na spisak iako je još ranije bilo poznato da ima objektivnih problema. Kao i za ostale, i za njega važi da mora da se pojavi u nedelju u "Interkontinaentalu" ako misli da učestvuje na OI.

Nemoguće je naći rešenje koje bi zadovoljilo sve strane. Obavio sam sa njim mnogo razgovora, a poslednji 30 minuta pred ovu konferenciju. Potvrdio mi je da na pripremama može da se pojavi tek oko drugog avgusta. Reč je o igraču ekstra kvaliteta, ali to ne bi bilo fer prema drugima, koji će 40 dana provesti na pripremama. Ako dođe u neko dogledno vreme može se naći u timu za Atinu. On mi je sam rekao u razgovoru "Željko vidi, šta je najbolje za tim".

Spisak

Željko Obradović i Žarko Paspalj očekuju sledećih 20 igrača na početku priprema, 27. juna u Beogradu:
Miloš Vujanić
Vule Avdalović
Goran Jeretin
Dejan Bodiroga
Igor Rakočević
Aleksandar Pavlović
Vlado Šćepanović
Vladimir Radmanović
Milan Gurović
Žarko Čabarkapa
Predrag Stojaković
Dejan Milojević
Predrag Drobnjak
Dejan Tomašević
Petar Popović
Nenad Krstić
Đuro Ostojić
Kosta Perović
Željko Rebrača
Ratko Varda

Osvrćući se na probleme koje je imao oko sastavljanja spiska, Obradović je dodao da ne smemo sebi da dozvolimo da se ponašamo prepotentno.
- Ne smemo biti kao Amerikanci. NJihovo ponašanje ih je koštalo rezultata u Indijanapolisu, gde ih je išamarao svaki tim na koji su naišli. Ko dođe 27. juna, dobrodošao je. Još jednom ponavljam: igranje za reprezentaciju je dobrovoljno i svako ima pravo da odustane, a ko kasni mora da ima dobar razlog za to. Pojedine igrače sam zvao i 50 puta na dan, ali oni nisu našli za shodno da se jave. Šta ja tu mogu?! Nećemo da plačemo za onima kojih nema. Želim na pripremama da imam motivisane igrače od prvog dana, a ne one koji ne mogu sve to da izdrže.

U pojedinim domaćim medijima pojavila se informacija da se Željko Rebrača neće pojaviti na početku priprema zbog povrede leđa.
- Pročitao sam na internetu izjavu Željka Rebrače u kojoj kaže da ga bole leđa i da će propustiti početak priprema i da je o svemu tome razgovarao samnom. To nije istina. Sa Rebračom sam se poslednji put čuo pre mesec dana kada mi je rekao da ima malih problema sa leđima, ali da će se javiti na prozivku. Za mene je sve to novost. Uostalom, ako neko ima problema sa povredama neka dođe da ga pregleda doktor reprezentacije i naša medicinska ekipa i da utvrdimo o kakvoj je povredi reč.

Trofejni stručnjak naglasio je da se mora sačuvati kult reprezentacije.
- Žao mi je što Saša Đorđević neće biti na pripremama, jer na njegovom primeru mladi igrači mogu videti šta znači igranje za reprezentaciju. Bodiroga je poslednji završio sezonu, ali sam siguran da će doći među prvima. Isto se odnosi i na Tomaševića. Kult reprezentacije se negde izgubio i moramo da ga vratimo - rekao je Obradović.

- Ja sam danas došao iz Grčke, a prvi čovek na aerodormu, carinik, pitao me "dobijamo li Amerikance u finalu". Atmosfera koja se pravi da mi idemo tamo da bismo igrali sa Amerikancima je pogrešna i nema veze sa mozgom. Za mene kao trenera je priča druga, a to je da ćemo mi da imao velike probleme sa drugim reprezentacijama, jer igramo protiv svih timova koji igraju dobru košarku.

Startujemo sa najtežim mogućim protivnikom, Argentinom. Mi ne smemo, i nikada se nismo ponašali prepotentno, a opet sa druge strane, ja neću da pripremam te momke da idemo tamo da osvojimo osmo mesto! To nikada u životu nisam radio. Imaćemo ispred sebe cilj - zaključio je selektor nacionalnih plavih Željko Obradović.

M. Brašanac


vesti po rubrikama

^sport

16:20h

Nekadašnji kapiten Partizana Dragan Ćirić, danas potpisuje ugovor sa crno-belima

16:25h

Vezista Crvene zvezde pronašao devizno uhlebljenje

16:30h

Kapiten Zvezde otputovao u Moskvu

16:45h

Hrvatski reprezentativci ogorčeni na selektora nacionalnog tima

16:55h

Selektor Italije na dostojanstven način podneo debakl na EP u Portugaliji

17:10h

Skandinavski navijači na stadion došli "informisani i uniformisani"

17:20h

Sven Goran Erikson respektuje Portugalce i veruje da će se "gordi Albion" naći u polufinalu

17:25h

Lista strelaca na EP

17:35h

Učešće prvaka SCG u regionalnom takmičenju još uvek nije sigurno

17:40h

U očekivanju vrelog NBA leta, uveliko kruže bombaste glasine

17:45h

Propao nastup plavog dvojca na turniru u Vimbldonu

17:55h

Pavlović kod Lebrona Džejmsa preko Šarlota

18:00h

Selektor košarkaške reprezentacije objavio skraćeni spisak kandidata za OI

18:10h

Paspalj: Rebrača me razočarao

18:15h

Drim tim najzad kompletiran

23:10h

Posle Španije i Italije, učešće na EURO 2004. završili i Nemci

23:25h

Holanđani iskoristili nemačku nemoć

23:35h

Delfini jedva protiv Amera
   


     


FastCounter by LinkExchange