[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 3. 6. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Majka Katarine Marić, koju je usmrtio džip bivšeg ministra poljoprivrede Veselinova

Mihajlović štitio

ubice moje kćerke

Podneću tužbu protiv Veselinova jer je saučesnik u ubistvu, kaže Ljiljana Marić

Stevan Bakalov je trebalo da bude suspendovan istog trenutka kada je ubio moju ćerku. Prema rešenju koje je doneto posle nesreće, to je trebalo da se desi 30. juna. 2003. Međutim, ta odluka je ležala u fioci Dušana Mihajlovića, a prethodna vlast je štitila ubice mog deteta - komentariše Ljiljana Marić, majka poginule Katarine, na koju je 15. aprila prošle godine na uglu ulica Beogradske i Njegoševe naleteo "micubuši pajero", vlasništvo Ministarstva poljoprivrede, kojim je upravljao Stevan Bakalov.

Okružno javno tužilaštvo podiglo je pre nekoliko dana, 13 meseci posle nesreće, optužnicu u kojoj tereti Bakalova za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Prema navodima optužbe, Bakalov je sa umišljajem prošao kroz crveno svetlo brzinom od 80 kilometara na sat. Na izveštaj veštaka saobraćajnog instituta "Kirilo Savić" čekalo se od 4. decembra 2003. do 23. marta ove godine, zbog čega se svojevremeno spekulisalo da bi i veštaci mogli biti kažnjeni zbog neblagovremenog slanja izveštaja.

- Nadam se da će ubica odgovarati za svoj monstruozni postupak. Veštačenje je trajalo punih šest meseci. Ko se veštači toliko kada se zna da je prošao kroz crveno, da je jurcao 150 na sat i ubio devojku. Zar to nije dovoljno? Još uvek, međutim, nije obelodanjeno ko je bila četvrta osoba u džipu. Vladan Batić, tadašnji ministar pravde, samo je obećavao da će se svi vinovnici nesreće naći iza rešetaka, ali niko ništa nije preduzimao. Država i dalje ne priznaje da su Veselinov i njegov telohranitelj saučesnici u ubistvu moje ćerke, pa će porodica protiv njih podneti privatnu tužbu - kaže Ljiljana Marić.

Vozaču preti 15 godina zatvora

Za krivično delo protiv opšte bezbednosti saobraćaja propisana je kazna od tri do 15 godina zatvora.
- Uz izuzetno olakšavajuće okolnosti sud može odrediti kaznu od godinu dana. Nikako manje od toga. Kod ovakvih dela umišljaj vozača se strašno teško dokazuje, jer bi Bakalov morao da prizna da je želeo da izazove smrtne posledice. Pored nedostatka motiva, u ovakvim slučajevima često nedostaju i drugi bitni elementi dela. Međutim, prolazak kroz crveno bi mogao da se podvede pod "umišljaj", a neuropsihijatri bi morali reći da li postoji neka činjenica koja bi kompromitovala umišljaj vozača - smatra advokat Borivoje Borović.
Na vozilu registracije BG 19-11, kojim je 15. aprila, kada se dogodila nesreća na uglu Beogradske i Njegoševe ulice, upravljao Stevan Bakalov, prema policijskom zapisniku, bili su upaljeni zvučni i svetlosni uređaji.

Vozilo Ministarstva, registracije BG 19-11, u kome se nalazio i tadašnji ministar poljoprivrede Dragan Veselinov izletelo je na trotoar i na mestu ubilo Katarinu koja je toga dana pošla prvi put na posao.

Kada je "džip" došao do raskrsnice Njegoševe i Beogradske ulice, prednjom levom stranom vozila udario je u zadnju levu bočnu stranu putničkog automobila "mercedes 190" registracije BG 177-486, kojim je upravljao taksista Milivoje Stojanović. Prema policijskom zapisniku, "vozač Stevan Bakalov je izgubio kontrolu nad "džipom", izleteo na desnu stranu van kolovoza na trotoar, prednjom stranom vozila udario u metalne stubove i oborio pešake Katarinu Marić, Snežanu Vujičić i Srboslava Ćirića.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mesta od zadobijenih povreda, stoji u zapisniku, teže je povređena Snežana Vujičić koja je zadobila prelom leve butne kosti, a lake telesne povrede zadobio je pešak Srboslav Ćirić. Šteta na vozilima procenjena je na 150 hiljada dinara.

I. IKRAŠ


vesti po rubrikama

^hronika

16:42h

Rovčanin: Pucao sam jer su me ismevali

16:51h

Nova Varoš: Ekskurzija na ivici provalije

17:00h

Kragujevac: Silovao staricu od 78 godina

17:10h

Trstenik: Ubio brata zbog svinje

17:19h

Detalji ubistva Duška Jovanovića

17:27h

Majka Katarine Marić: Mihajlović štitio ubice moje kćerke

17:35h

Beograđani stradali od udara groma u bolnici

17:43h

Dušan Petrović optužio ubicu: On je psihopata i ratni profiter

23:28h Privedeni osumnjičeni za ubistvo Duška Jovanovića
   


     


FastCounter by LinkExchange