[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 18. 5. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dragiša Binić, direktor Fudbalskog kluba Obilić, izbegao atentat ispred svoje kuće u Višnjičkoj banji

Pucali su na mene, ranio
sam jednog napadača!

Policija mi je javila da su nekog ranjenog prijavili oko pola četiri. Našli su tragove još jednog koji je bio sa njim

17. May 2004 23:49 (GMT+01:00)

Vraćao sam se noćas kući oko dva sata i kad sam parkirao pored kuće, vidim, iz mraka mi pritrčava neki muškarac! Pogledam, drži pištolj, "fantomka" mu na glavi! Odmah mi je bilo jasno da to nisu čista posla, iskočim i bacim se pored kola, kad on zapuca! Srećom, nije me izdala brzina, izvadim pištolj, ali ovaj pobeže! Nisam ni stigao da pucam! Ali, potrčim za njim niz ulicu! U pitanju je život ili smrt, pucam ja, puca on! Posle sam od policije čuo da su našli tragove krvi, izgleda da sam ga zakačio...

Ovako je Dragiša Binić, direktor Fudbalskog kluba Obilić i nekadašnji as Crvene zvezde, ekskluzivno za "Glas", opisao preksinoćnu situaciju kada su dvojica, za sada nepoznatih napadača, pokušali atentat na njega.

Foto

Ispred ulaza u kuću Dragiše Binića gde su napadači zapucali pretprošle noći

- Ma, ne znam ko i šta hoće, ni sa kim se nisam svađao, nema osobe da ne govorim sa njom. Voleo bih da znam ko je ovo uradio, odakle je?! Policija mi je javila da su nekog ranjenog prijavili oko pola četiri. Oni su našli tragove još jednog koji je bio sa njim, pobegao je na drugu stanu, ja ga nisam ni video. Izgleda da su me čekali nekoliko sati da dođem kući. Da su hteli pare ili kola, ne bi pucali, nekako sam siguran, ali kad čovek stavi "fantomku" na glavu onda ti je sve jasno! Ma, sreća da sam ga video i brzo odreagovao! Neću da verujem da ovo ima bilo kakve veze sa sportom, bar sam ja poznat kao fer čovek u sportu. Fudbal je fudbal, a za ovo hoću da verujem da nema veze sa fudbalom - zaključio je Dragiša Binić.

Komšije iz 111 Nove u Višnjičkoj banji čule su pucnjavu, ali većina ih je tek ujutro čula šta se zapravo događalo.
- Čuo sam sedam-osam hitaca negde oko pola tri, nije mi ni palo na pamet da neko može da puca na Binića - kaže Dušan Petrović, jedan od suseda predsednika FK Obilić.

Sportska karijera

Dragiša Binić fudbalsku karijeru je započeo u kruševačkom Napretku, nastavio u Radničkom iz Niša, da bi afirmaciju i veliku slavu stekao u šampionskoj generaciji Crvene zvezde koja je 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona, a odmah zatim i Interkontinentalni kup u Tokiju.
Posle kratkih epizoda u češkoj Slaviji i Japanu, vratio se u domovinu i posle izvesnog vremena postao direktor FK Obilić. Kao član Stranke srpskog jedinstva, bio je poslanik u prethodnom sazivu Skupštine republike Srbije.

B. P.

B. Bošnjak


vesti po rubrikama

^hronika

18:10h

Legija danas drugi put pred Specijalnim sudom zbog ubistva Stambolića i atentata na Draškovića

18:18h

Danas se nastavlja se suđenje "požarevačkoj grupi"

18:27h

U Oreškovici ubijen starac, sumnja se na rumunske nadničare

18:36h

Andrija Drašković pušten na slobodu

18:44h

Jednomesečni Danijel Janković oporavlja se u bolnici

18:51h

Opljačkana filijala "LHB" banke

19:00h

Sačekuša za Binića

 


     


FastCounter by LinkExchange