[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 16. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Završen dvodnevni beogradski seminar Nika Bolitijerija, čuvenog američkog trenerskog maga

Srbija teniski Eldorado

Srpsko crnogorskom prestonicom protutnjao je "tornado Bolitijeri". Srećom, nije ostavio pustoš. Naprotiv! Bilo je, zaista, nesvakidašnje iskustvo biti sa velikim teniskim magom dva popodneva na terenima TK Gemaks. Imalo se šta čuti i naučiti. Sjajan narator, vrcavog duha, ali i dovoljno autoritativan da se ne upušta u suvišne dijaloge sa onima koji bi hteli da se s njim nadmeću u teniskom znanju.

Nik Bolitijeri je pokazao zašto je broj 1 u svetu kao teniski učitelj. I Zašto je kroz njegovu akademiju prošlo sijaset asova belog sporta, počev od Kurijera, Agasija, Bekera, Monike Seleš, sestara Vilijams, Kurnjikove, Hingins...U praktičnom delu, radeći sa mladim teniserima, ukazivao je na nedostatke, isticao dobre i one druge strane, savetovao gde i na šta treba obratiti pažnju, kako ispravljati nedostatke i razvijati ono što mladi talenti već poseduju.

Ono najvažnije, to je saradnja koja je ugovorena na duži period. Dogovor sa TS SCG, odnosno predsednikom Slobodanom Živojinovićem, ali i sa gospodom Đorđom Anteljem i Miletom Stošljevićem, kao mogućim sponzorima i finansijerima programa, postignut je i počiva na čvrstim temeljima.

Stošljevićev san

Mile Stošljević je jedan od teniskih entuzijasta koji je i najzaslužniji za dovođenje najvećeg teniskog stručnjaka na svetu.
- Moj san se ostvario. Niko nije verovao da ću uspeti u ovom svom naumu. Nik je ovde. Presrećan sam...- kaže Stošljević.

Pobede opuštaju

Stari teniski vuk za tili čas utvrdi vrline i mane potencijalnih asova.
- Jelena Janković je mnogo napeta. Ima fantastične atletske sposobnosti, želi mnogo i često se blokira. Nadam se da će, osvajanjem turnira u Budimpešti krenuti napred- kaže Bolitijeri.

Rečju, uvaženi gost će poslati sve materijale, knjige, video zapise sa svoje akademije kako bi naši treneri mogli da se na pravi način edukuju. Naravno, neće izostati ni susret "druge vrste", odnosno odlazak naših trenera u Bradenton (Florida) kako bi se upoznali sa načinom rada u samoj akademiji.

Lični utisak o poseti našoj zemlji Bolitijeri je dao na kraju drugog radnog dana.
- Obično se ocene daju u rasponu od 1 - 10. Moja ocena je 20. Ne govorim ovo iz kurtoazije, ali ovakav prijem još nisam doživeo kao ovde. Bilo je fantastično. I odmah da istaknem, rado ću ponovo doći, i to vrlo skoro. Radujem se da sam se ponovo video sa Bobom (Živojinović), od mog prijatelja Mileta (Stošljević) čuo sam mnogo lepog o vašoj zemlji i ljudima, ali moj utisak je da je u opisivanju bio škrt.

Najzad, moj domaćin, Đorđo (Antelj) je od onih važnih delova svake dobre mašine, bez koga nema rada i napretka. Stoga sam siguran da ćemo u svojim nastojanjima uspeti, a to je da tenis u vašoj zemlji dignemo na viši nivo. Talenata, video sam, ima mnogo, a to je preduslov uspeha. Samo treba raditi- naglasio je Bolitijeri.

Poseta seminaru bila je solidna. Drugog dana čak je i prevazišla očekivanja. Svi oni koji su prisustvovali otišli su bogatiji za jedno veliko iskustvo. Oni koji su potcenili priliku, propustili su mnogo. Ali, to je već stvar ličnog opredeljenja.

"Gemaks" istureno odeljenje

Vlasnik TK Gemaks i prelepih kompleksa teniskih terena i pratećih objekata, Đorđo Antelj, oduševio je Nika Bolitijerija.
- Zahvaljujem se medijima što su na ovaj način ispratili ovu našu akciju, koja će, verujem, unaprediti naš tenis. Imali smo priliku da se uverimo da je gospodin Bolitijeri najbolji. Bio je na razgovorima u Ministarstvu sporta, TS SCG. Ponudio svoju pomoć. Gemaks će biti istureno odeljenje Nikove akademije. Već iduće godine finansiraćemo boravak jednog našeg najtalentovanijeg mladog tenisera na Floridi- obećao je Antelj.

S. STOJANOVIĆ
Foto: P. Milosavljević


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Završen dvodnevni beogradski seminar Nika Bolitijerija

15:25h

Otmaru Hicfildu naglo pale minhenske akcije

15:35h

Sahranjen bivši predsednik Atletika

15:40h

Žak Santini sumnja u igrače Monaka

15:55h

FIFA organizaciju Svetskog prvenstva 2010. poverila Južnoj Africi

16:10h

Ivan Miljković stigao iz Italije na odmor

16:20h

Danas se okupljaju plave nade

16:25h

Utakmicama 39. kola završena engleska Premijer liga

16:35h

Afera podmićivanja sudija u Češkoj prekoračila granice zemlje

16:40h

Minesota savladala Sakramento 86:74 i povela 3-2 u polufinalu Zapada

16:45h

Pet SCG košarkaša ide u NBA

16:55h

Lebron zvanično u Drim-timu

23:30h

Završen fudbalski šampionat, Sartid i Crvena zvezda odigrali meč za pamćenje

23:35h

Učesnik Lige šampiona na neslavan način završio sezonu

23:40h

Borac obezbedio opstanak

23:45h

Rukometaši Crvene zvezde savladali Partizan i osvojili šampionat SCG

23:50h

Košarkaši Vojvodine prekinuli seriju šampiona

23:55h

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo savladali su Lovćen

 


     


FastCounter by LinkExchange