[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predsedničkom kandidatu Bobanu Gajiću nije data knjiga potpisa

Prete blokadom sudova

KRUŠEVAC - Bilo je krajnje vreme da dijaspora dobije pravo glasa. To je najmanje što je vlast Republike Srbije mogla da učini u ime izvinjenja za zločine SFRJ prema Srbima. Učinićemo sve da više niko ne ode odavde zbog političkog progona i da se vrate svi koji to žele. Ovo je Ravnogorskom pokretu "Draža Mihailović" poručio Boban Gajić, predsednik OSE iz Kruševca, a Pokret ga je podržao da se kandiduje za predsednika Srbije.

Preporuka ravnogoraca još nije stigla do Srba u dijaspori koji bi glasali za svog kandidata, a i u nekoliko mesta u Srbiji Gajiću su uskraćeni potpisi, zbog čega ravnogorci oštro reaguju. Ispostavilo se, naime, da još nisu dobili sudsku knjigu kojom bi krenuli u kampanju na prikupljanju potpisa za predsedničku kandidaturu Bobana Gajića. Zaprećeno je i blokadom sudova širom Srbije.

- Predsednik suda u Kruševcu Nebojša Savković nezakonito je, bez ikakvog realnog razloga, odbijajući objašnjenje, sprečio izlazak sudske knjige i službenog lica. O ovom skandalu u Kruševcu, gde smo protivustavno sprečeni da prikupljamo potpise i time učestvujemo u izborima, obavestili smo CESID, a očekujemo da odmah i RIK reaguje. Napadaju nas i ometaju SPS-ovci na koje policija nije reagovala. U Sićevu su nepoznata lica obila kuću člana Glavnog odbora Ravnogorskog pokreta Gorana Radojkovića, a u opštini Lebane obijene su i demolirane prostorije Ravnogorskog pokreta. U Beloj Palanci, predsednik suda Zoran Minić takođe je odbio da izda knjigu za prikupljanje potpisa.

- Ukoliko se nastavi progon Ravnogorskog pokreta održaćemo proteste ispred Ministarstva pravde u Beogradu, ali i proteste ispred sudova širom Srbije. Na provokacije, upozoravamo jurišnike SPS, odgovorićemo istom merom - poručila je na konferenciji za novinare portparol Ravnogorskog pokreta Danijela Bojanić.

R. B.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:04h

Kruševac: Predsedničkom kandidatu Bobanu Gajiću nije data knjiga potpisa

15:13h

Poskupeo gradski prevoz u Zaječaru

15:20h

Pokrenuta akcija uređenja groblja u Mileševskoj eparhiji

15:28h

Niš: Crveni krst nastavlja slanje pomoći Kosovu

15:36h

Most preko Toplice zatvoren zbog oštećenja

15:42h

Kragujevac: Rušenje istorije

15:48h

Građani traže vraćanje TV Valjeva

15:56h

Prinudna uprava u Boru

16:05h

Novi Sad: Spomenik žrtvama racije nije ponovo oskrnavljen

 
 


     


FastCounter by LinkExchange