[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Privatni univerzitet "Singidunum" upisuje 1.050 brucoša

Školarine od 1.000
do 1.200 evra

Najbolji uče besplatno, a izuzetnima se vraća uloženi novac

BEOGRAD - Privatni univerzitet "Singidunum" upisuje studente pod sloganom "Za one koji mogu i žele više". U narednu školsku godinu planirano je da se podeli 1.050 brucoških indeksa, a školarina može da se plaća u ratama. Najbolji će moći da računaju ne samo na besplatno školovanje, već i na vraćanje uloženog novca. Kriterijum je "jednostavan", student samo treba da ređa desetke u indeksu i biće oslobođen plaćanja upisnine. Do sada je to pravo zasluženo dobilo oko dvadeset studenata.

Konkurs za upis na ove fakultete biće objavljen krajem aprila, a prema rečima profesora Milovana Stanišića, autora nastavnih planova i programa i jednog od osnivača svih fakulteta, osim Poslovnog prava, zainteresovani kandidati već u maju mogu da dođu na razgovor i testiranje i da steknu pravo na uslovni upis. Kad dobiju diplomu srednje škole, dobiće i indeks, a pogodnost u odnosu na klasično polaganje prijemnog ogleda se u izbegavanju stresa koji je karakterističan za uobičajenu proveru znanja.

Školarina i ispiti

Pod okriljem "Singidunuma" radi Fakultet za finansijski menadžment (upisaće 300 studenata prve godine), Fakultet za poslovnu informatiku (250), Fakultet za poslovno pravo (300) i Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment (200). Najskuplja školarina (1.200 evra) plaća se na Fakultetu za poslovno pravo, a upisnina za ostale je 1.000 evra. U tu cenu uključeni su udžbenici koji se koriste na prvoj godini, prvo polaganje ispita je besplatno, a svaki naredni izlazak pred profesora je 10 evra.

- Imamo odlične uslove za rad, učionice su moderno opremljene, sa najnovijim računarima. Svi studenti sa sva četiri fakulteta prolaze obaveznu kompjutersku obuku. Uče se dva svetska jezika, engleski obavezno, a drugi mogu da biraju između španskog, francuskog, ruskog, italijanskog, nemačkog, japanskog i kineskog jezika. Posebna prednost je u tome što studenti imaju biblioteku i čitaonicu, a programi su moderni i prilagođeni zapadnim kriterijumima. Akademci ne moraju da bubaju faktografiju i prevaziđene stvari, već uče kritički da razmišljaju - objašnjava prof. Stanišić.

Na ovim fakultetima insistira se na modernim znanjima i savremenim smerovima, na kojima se, na primer, obučavaju budući brokeri i dileri. Smer za reviziju i računarstvo Fakulteta za finansijski menadžment posebno je atraktivan jer Srbiji nedostaje 4.000 revizora.

O. N.


vesti po rubrikama

^društvo

17:10h

Istraživanje: Srbi i dalje slabo koriste Internet

17:18h

Pohvale i kritike na zadatke za prijemni iz matematike i srpskog

17:27h

Privatni univerzitet "Singidunum" upisuje 1.050 brucoša

17:34h

Povodom svetskog Dana slobode štampe: Centralna manifestacija održana u Beogradu od 2. do 4. maja

17:41h

Novinari - dežurni krivci

 


     


FastCounter by LinkExchange