[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 4. 5. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Integrisani tarifni sistem počinje 16. maja

Sa markicom u sve autobuse

Privatnici koji ne potpišu ugovor moći će da voze do isteka ugovora, ali na sledećem konkursu neće moći da učestvuju

Integrisani tarifni sistem, koji će omogućiti Beograđanima da se sa istom kartom i markicom voze u vozilima GSP- a i privatnih prevoznika, počeće od 16. maja, najavio je Nenad Bogdanović, predsednik gradske vlade. Prema njegovim rečima, odlaganja više neće biti. Pregovori između predstavnika Sekretarijata za saobraćaj i udruženja privatnih prevoznika trajali su duže nego što je planirano, ali je to kako kaže Bogdanović, normalno s obzirom na to da je reč o potpunoj izmeni sistema gradskog prevoza u Beogradu.

- Posle ozbiljnih razgovora u kojima smo privatnicima izložili sve naše argumente, najveći broj njih pristao je da bude deo novog sistema. Oni privatnici koji ne pristanu, do isteka svojih ugovora voziće po starom, ali na sledećem konkursu za dodelu linija neće moći da učestvuju. Najvažnije je da će Beograđani moći od 16. maja sa markicom i kartom od 12 dinara da se voze i u vozilima GSP-a i u autobusima privatnih prevoznika- rekao je Bogdanović i dodao da će građanima po novom sistemu biti na raspolaganju oko 1.200 autobusa, tramvaja i trolejbusa.

Kako smo saznali od predstavnika Inicijativnog odbora privatnih prevoznika, većina prevoznika je potpisala ugovor, a ostali će ih potpisati ovih dana.
- Bitno je da u Aneksu ugovora piše da će se obavljati određene ispravke. Dobili smo takođe i obećanje da će Grad dati garancije u kupovini vozila na kredit kod domaćih proizvođača. Samo oni koji uđu u sistem imaju šanse da im se produži potpisani ugovor- rekli su nam predstavnici ovog odbora.

Prema rečima Bogdanovića, Grad će nastaviti da dotira javni prevoz, jer ga najveći broj građana koristi, a u interesu svih je da se broj putničkih automobila na ulicama svede na minimum. Ovih dana biće intenzivirana akcija poštovanja žutih traka, a vlasnici putničkih vozila koja se ne predržavaju ove zabrane biće kažnjeni .

S.T.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:33h

Kod SC "25. maj" postavljene konstrukcije za nove ugostiteljske objekte

21:40h

Od 16. maja sa markicom u sve autobuse

21:46h

Gradska vlada potpisaće sporazum sa Evropskom bankom za obnovu

21:53h

Grad nastavlja uvođenje daljinskog grejanja

 


     


FastCounter by LinkExchange