[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 1. 5. 2004.
Nedelja, 2. 5. 2004.
Ponedeljak, 3. 5. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Svedočio bivši šef filijale u Požarevcu

Pucnji u trezoru Jugoskandika

BEOGRAD - U nastavku suđenja Jezdimiru Vasiljeviću i četvorici optuženih, koji se terete za zloupotrebu službenog položaja i proneveru 29 miliona evra, kao i za nanošenje štete štedišama u visini od 108 miliona evra, svedočio je Radomir Bijelić, šef komisije koja je veštačila ugovore o potraživanju od banke "Jugoskandik". On je izjavio da je posle pregledanja originalnih ugovora, prijava o potraživanju i priznanica o uplati, izračunato da štediše potražuju 96 miliona evra.

Svedok Dragiša Radosavljević (56), bivši šef filijale Jugoskandika iz Požarevca, rekao je da je njegova ekspozitura radila do 11. marta 1993. godine.
- Te večeri 11. marta, nazvao me je Stevan Protić i rekao mi da pokupim sve pare iz Ekspoziture i da ih donesem u Beograd, u trezor u Ulici maršala Tolbuhina. Putničkim kolima, s dva radnika obezbeđenja, došao sam u Beograd i doneo dva džaka u kojima se nalazio novac. Sve pare sam ostavio u kancelariji gde je bila izvesna Dragana. Tražio sam da mi izda pisanu potvrdu da sam predao pare, ali mi je ona drsko rekla "predaj novac i izađi napolje".

Pre toga uvek sam dobijao papir o uplati, ali te noći sam bukvalno bio izbačen iz kancelarije - izjavio je svedok. Optuženi Stevan Protić rekao je da nikada nije video Radosavljevića, na šta je svedok odgovorio:
- Nekoliko puta ranije smo se lično videli, a tog 11. marta 1993. bio sam na poslu kada su me pozvali na telefon i rekli da me traži Protić - tvrdio je svedok Radosavljević, a optuženi Protić pitao da li je bilo nešto neobično te noći.

- Da. Pucalo se, ali policija nije intervenisala - rekao je svedok i dodao da je posle 11. marta 1993, sudija požarevačkog opštinskog suda Dragan Soknić vršio pritisak na njega da preda ključeve ekspoziture.
- Odbio sam da im dam ključeve, a predstavnici suda su potom bez mog prisustva obili filijalu i ušli u prostorije - kazao je Radosavljević.

M. D. R.


vesti po rubrikama

^hronika

17:15h

I pored policijske akcije "Sablja" mnoga ubistva ostala nerasvetljena

17:22h

Nišlije uznemirio preksinoćni oružani obračun ispred tržnog centra "Kalča"

17:31h

Suđenje članovima "Firme"

17:40h

Svedočio bivši šef filijale u Požarevcu

17:49h

Veliko Gradište: Raspadnut leš pronađen u spavaćoj sobi

17:56h

Nesreća na Zlatiboru: Poginuo student Više škole MUP-a

18:04h

Novi upravnici zatvora

18:13h

Beograd: Ubila brata

   


     


FastCounter by LinkExchange