[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 30. 4. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Francuskoj i Nemačkoj
glasanje i u konzulatima

BEOGRAD - Saglasnost za sprovođenje izbora za predsednika Srbije u inostranstvu do sada je dalo 18 država, pokazuju podaci Republičke izborne komisije.

Prema podacima koje je Komisiji dostavilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Crne Gore, sa sprovođenjem izbora dosad su se saglasili Alžir, Argentina, Austrija, Danska, Finska, Francuska, Indija, Japan, Južna Koreja, Kuvajt, Libija, Luksemburg, Nemačka, Nigerija, Ruska Federacija, Švajcarska, Švedska i Ukrajina.

Cesid zove volontere

Centar za slobodne izbore i demokratiju pozvao je građane Srbije koji borave van zemlje da se prijave za posmatranje predstojećih predsedničkih izbora na biračkim mestima u inostranstvu. Koordinator kancelarije za dijasporu Marko Ivković kazao je da zainteresovane osobe za posmatranje izbora moraju biti državljani SCG, i izrazio očekivanje da će Cesid imati dovoljno volontera.

U polovini od tih država izbore će biti moguće organizovati samo u ambasadama. U drugih devet dato je odobrenje da se glasa i u konzulatima, negde čak i van njih. U Francuskoj će, na primer, izbori za predsednika moći da se obave u ambasadi, konzulatima u Lionu i Strazburu, stalnoj misiji pri UNESKO-u i Kulturnom centru SCG u Parizu.

U Nemačkoj, u ambasadi u Berlinu i u generalnim konzulatima u Frankfurtu, Hamburgu, Minhenu, Štutgartu i Diseldorfu. U Švedskoj, u ambasadi i u konzulatu u Malmeu, u Švajcarskoj u ambasadi, u generalnom konzulatu u Cirihu i u stalnoj misiji SCG u Ujedinjenim nacijama.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Parlamentarna skupština SE usvojila Rezoluciju o Kosovu i Metohiji

17:20h

Paten oštro kritikovao reforme u Srbiji

17:35h

Burzan, jedini ambasador koji nije dobio agreman

17:40h

Agenti tajne policije uklonili prislušne uređaje iz beogradske centrale SPO

17:45h

Karić predao kandidaturu

17:55h

Uhapšen kapetan "crvenih beretki"

18:00h

U Francuskoj i Nemačkoj glasanje i u konzulatima

 


     


FastCounter by LinkExchange