[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 30. 4. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Juče uhapšen "Kapetan Džo"

BEOGRAD - Dragan Žarić, koji se u intervjuu "Kuriru" predstavio kao "Kapetan Džo" priveden je u sredu uveče na informativni razgovor, saopštio je MUP Srbije. Žarić je osumnjičen da je, dajući izjavu "Kuriru", širio lažne vesti. Kako piše u saopštenju MUP-a, Žarić je priznao da je, iritiran napisima o "crvenim beretkama" o kojima ima visoko mišljenje, želeo da dopre do javnosti. Novinaru "Kurira" pokazao je legitimaciju Srpske dobrovoljačke garde i fotografiju sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Žarić je, navodi MUP, rekao i da je majicu sa natpisom koju je imao na sebi tokom intervjua kupio na pančevačkoj pijaci.
Policija je saopštila i da je Žarić u informativnom razgovoru tvrdio da je pojedinim njegovim izjavama u "Kuriru" od 27. aprila ove godine novinar dao potpuno drugu konotaciju.

Takođe, navodi se da Žarić nikada nije radio u policiji, da ima 53 godine, da je rođen u Peći, živi u Borči, da je izvršilac više krivičnih dela, trenutno nezaposlen, bavi se dilovanjem deviza i sklon je siledžijskom ponašanju. Tužilaštvo će, navodi se na kraju, odlučiti o kvalifikaciji krivičnog dela.

Međutim, navode policije u izjavi za "Glas" demantovao je Slaviša Petković, bivši pripadnik "crvenih beretki", tvrdeći da je "Kapetan Džo" bio u rezervnom sastavu JSO.

- Odluka o pripajanju dela Arkanovih "tigrova"" crvenim beretkama", doneta je 1995. godine, posle čega je jedan deo te jedinice, stariji pripadnici, prebačen u rezervni sastav, kome je i Žarić pripadao - rekao je Petković, dodajući da o tom sastavu ne postoji evidencija i da ti članovi nisu bili u obavezi da se odazovu pozivima. Tom sastavu pripadao je i Petković do 1994. godine, kada je napustio jedinicu.

Petković je rekao i da se sa Žarićem poslednji put video 1998. godine u Istoku.

Policija je juče saslušala i Sašu Stajića, novinara "Kurira". Stajić je inspektorima Odeljenja za krvne i seksualne delikte odgovarao na pitanja o tekstu objavljenom u utorak 27. aprila. Policiju su interesovale okolnosti u kojima je intervju rađen, identitet sagovornika i autentičnost njegovih reči.

Posle preslušavanja audio-trake na kojoj je zabeležen intervju u prisustvu zamenika prvog opštinskog tužioca i novinarovih advokata, Stajić je, oko 14.30 sati, posle četiri sata saslušavanja, pušten iz policije, uz usmeno izrečenu konstataciju tužioca da je intervju odrađen profesionalno, te da su sagovornikove reči prenete autentično.

R. N.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Parlamentarna skupština SE usvojila Rezoluciju o Kosovu i Metohiji

17:20h

Paten oštro kritikovao reforme u Srbiji

17:35h

Burzan, jedini ambasador koji nije dobio agreman

17:40h

Agenti tajne policije uklonili prislušne uređaje iz beogradske centrale SPO

17:45h

Karić predao kandidaturu

17:55h

Uhapšen kapetan "crvenih beretki"

18:00h

U Francuskoj i Nemačkoj glasanje i u konzulatima

 


     


FastCounter by LinkExchange