[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 30. 4. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Burzan, jedini ambasador koji nije dobio agreman

Nije po ukusu Londona

BEOGRAD - Dragiša Burzan, ministar inostranih poslova Crne Gore, još nije dobio agreman od britanskog Forin ofisa i ne može da preuzme mesto ambasadora SCG u Londonu. Zahtev je predat još pre tri meseca, a Burzan je jedini od 13 novih ambasadora iz Crne Gore koji nije dobio saglasnost zemlje.

Naše ministarstvo inostranih poslova ne odustaje od namera da SCG u Londonu reprezentuje Dragiša Burzan, jer je njegovo postavljenje deo međurepubličkog dogovora. Burzan je inače poznat po zalaganju za samostalnu Crnu Goru i po izjavama da će se svim silama za nju boriti i braniti njene interese.

- Rokovi za dobijanje agremana još nisu istekli, a dosad su Britanci čekali zbog rekonstrukcije Saveta ministara. Kako smo i to uradili, ne vidim nikakve prepreke da Burzan bude imenovan za ambasadora, što uskoro i očekujemo. Poznato je da se u diplomatskoj birokratiji stvari često otegnu - kaže Predrag Bošković, zamenik ministra inostranih poslova SCG.

Srđan Darmanović, iz crnogorske nevladine organizacije Cedem, kaže da je oklevanje Forin ofisa čudno.
- Neuobičajeno je da naš ministar bude odbijen za mesto koje je nominalno niže od položaja na kom je sada. Sve njegove dosadašnje izjave su u skladu sa politikom vlade čiji je član, a na osnovu toga ne treba prosuđivati njegove buduće nastupe, ako postane ambasador u Londonu - kaže Darmanović i dodaje da je krajnje vreme da se po ovom pitanju oglasi i Savet ministara SCG.

Vladeta Janković je još ambasador naše zemlje u Londonu.
- Očigledno je da komunikacija sa velikom Britanijom postoji, a ovako nam implicitno šalju poruku da im Burzan kao ličnost ne odgovara,. Zato bi Crna Gora kao članica kojoj ovo mesto pripada trebalo da ponudi drugo rešenje - kaže Jelica Minić, viši savetnik u Evropskom pokretu.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Parlamentarna skupština SE usvojila Rezoluciju o Kosovu i Metohiji

17:20h

Paten oštro kritikovao reforme u Srbiji

17:35h

Burzan, jedini ambasador koji nije dobio agreman

17:40h

Agenti tajne policije uklonili prislušne uređaje iz beogradske centrale SPO

17:45h

Karić predao kandidaturu

17:55h

Uhapšen kapetan "crvenih beretki"

18:00h

U Francuskoj i Nemačkoj glasanje i u konzulatima

 


     


FastCounter by LinkExchange