[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 26. 4. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pripadnici Otpora optužuju svoje kolege da su prisvojili novac od stranih sponzora

Svađa u Otporu oko
dva milona dolara

Branimir Nikolić ( Otpor - Subotica): Putovali su po svetu i donosili novac, a članstvu nisu podnosili redovne tromesečne izveštaje o finansijskom poslovanju
Srđan Milivojević (Otpor- Beograd) : Ove gnusne, primitivne i jeftine laži plasiraju oni koji su nezadovoljni jer nisu izabrani u stranačke organe. Otpor nikada na svom računu nije imao dva miliona dolara

Branimir Nikolić, nekadašnji koordinator za uterivanje istine Narodnog pokreta Otpor optužio je sadašnje rukovodstvo ove stranke da su preregistrovanjem u političku partiju prisvojili novac, koji je Otpor kao nevladina organizacija dobijao od stranih sponzora.
- Rukovodstvo sadašnjeg Otpora uzelo je dva miliona dolara, koje je Otpor kao nevladina organizacija posle pada Miloševićevog režima dobio od inostranih donacija a za to nije imalo osnove. Slobodan Homen i Nenad Konstantinović, koji su putovali po svetu i donosili novac, članstvu nisu podnosili redovne tromesečne izveštaje o finansijskom poslovanju, što su dužni po statutu da učine - kaže Nikolić.

Takođe, Nikolić tvrdi da se Otpor pretvorio u pravu političku mašinu, gde ljudi za 150 evra mesečno dižu ruke za glasanje po odlukama rukovodstva stranke.

Na račun aktuelnog rukovodstva jedne od najmlađih stranaka kod nas optužbe iznosi i Momčilo Veljković, jedan od osnivača požarevačkog Otpora, koji se otcepio od izvornog marta 2002. godine.
- Još pre dve godine ja sam iznosio iste podatke i tražio od Republičke finansijske policije da se to ispita, ali pošto je DOS tada bio blizak sa Oporom ništa nije učinjeno -kaže Veljković i dodaje da to Nikolić sada čini jer nije izabran ni u jedan partijski organ. On ceni Nikolićevu hrabrost, ali to je trebalo da uradi pre dve godine, kako kaže Veljković, a ne da ga optužuje za otcepljenje i rad za Vuka Draškovića.

I Srđan Milivojević, funkcioner Otpora za javne nastupe Nikolića nalazi iste razloge.
- Kako Nikolić na Skupštini Otpora nije izabran ni u jedan organ, plasira ove gnusne, primitivne i jeftine laži. Otpor nikada na svom računu nije imao dva miliona dolara, mi nismo ovde da bismo profitirali, a finansijske izveštaje redovno podnosimo - kaže Milivojević.

Nezadovoljan novčanim malverzacijama rukovodstva ili svojim položajem u stranci Nikolić je juče bio na Skupštini Narodnog pokreta Otpor u Novom Sadu.
- Nisam član Otpora kao političke partije i ni na kakvim njihovim izborima nisam se kandidovao. U Novom Sadu smo se okupili jer želimo da svoj rad nastavi izvorni Otpor, koji je nevladina organizacija - kaže Nikolić.

J. Jevremović


vesti po rubrikama

^politika

16:35h

Kuršumlijski odbor DSS odlučio da napusti stranku i podrži lidera DS

16:45h

Čeda Jovanović najveća opasnost za Tadića

17:00h

Nikolić i Dačić tvrde za "Glas" da će rušiti šefa diplomatije

17:10h

Pripadnici Otpora optužuju svoje kolege da su prisvojili novac od stranih sponzora

17:25h

Ristivojević: DS neće ući u Vladu, ali će podržati Maršićanina

17:40h

Podrška stranaka nacionalnih manjina predsedničkim kandidatima neizvesna

17:55h

Koštunica i Labus sigurni u Maršićanina

18:10h

Pavković: Hoću u Hag ako daju pomoć za Srbiju

18:25h

Drašković neće na čelo Saveta za saradnju sa Hagom

 


     


FastCounter by LinkExchange