[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 25. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Beogradu otvoren privatni luksuzni hotel "Aleksandar Palas"

Raskoš Obrenovića

Sobe su opremljene klima-uređajima, telefonom, direktnim priključkom na Internet, TV sa satelitskim i domaćim programima, tu su i mini-bar, fen, sef i ostale pogodnosti

Početkom aprila prvi gosti, prefinjenog ukusa, imaće prilike da borave u novootvorenom, luksuznom hotelu "Aleksandar Palas" u strogom centru grada, na uglu ulica Cara Lazara i Kralja Petra - najvljeno je na svečanom otvaranju prvog, privatnog hotela.

Brojne ugledne zvanice imale su priliku da razgledaju i devet apartmana, od kojih svaki ima dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo koje je opremljeno najmodernijim tuš kabinama sa audio signalom. Pruža se mogućnost i korišćenja turskog kupatila, masaže leđa i finske saune. Sobe su opremljene klima uređajima, telefonom, direktnim priključkom na Internet, TV sa satelitskim i domaćim programima, a tu su i mini-bar, fen, sef i ostale pogodnosti. U spavaćim sobama su udobni francuski ležajevi, TV kućni bioskop sa DVD plejerima i šest zvučnika.

Kada pada kiša, prozori se u sobama sami zatvaraju. Kako su oko hotela ugrađeni grejači, pahulje snega se odmah tope, a kada počnu velike vrućine, savršeni rashladni uređaji obezbede u svim sobama hotela istu temperaturu.

Zgrada u kojoj je smešten hotel izgrađena je u 19. Veku, 1887. godine, kao i ostala zdanja u neposrednoj blizini koja čine izuzetnu arhitektonsku celinu. Zgrada je protekle godine detaljno renovirana a korišćeni su, kako tvrde vlasnici, samo najbolji materijali.

- Hotel je dobio ime po srpskom knezu Aleksandru Obrenoviću. Sam položaj hotela, uzmeću Ulice kralja Petra iz dinastije Karađoređevića i Ulice cara Lazara iz dinastije Nemanjića, nametnula je ideju da i treća dinastija - Obrenovići - dobije mesto u nazivu hotela - rekao je na otvaranju Radosav Komadinić, jedan od vlasnika.

U ponudi hotela "Aleksandar Palas" je noćenje sa doručkom, a tradicionalna srpska jela posluživaće se u restoranu "Kraljevina". Na prvom spratu nalazi se bar - klub "Ke pasa" a u potkrovlju kafe i vidikovac. Pored teretane u hotelu gosti hotela će moći da koriste sve usluge Sportskog centra "Tašmajdan". Biće im na raspolaganju i hotelski automobil sa ili bez ličnog vozača i hostesom za prevođenje.

Iako nismo uspeli za sada da saznamo cene ovog luksuznog hotela, već je poznato da se za rezervaciju mesta u hotelu zanimao veli broj ličnosti iz našeg džet -seta. Očekuje se, međutim, da će gosti uglavnom biti stranci, a devojke na recepciji govore engleski, italijanski, francuski i španski jezik.

Ž. MILENKOVIĆ
FOTO: A. STEVANOVIĆ


vesti po rubrikama

^turistička panorama

16:12h

U Beogradu otvoren privatni luksuzni hotel "Aleksandar Palas"

16:20h

Na turističkoj berzi najavljene cene za predstojeću letnju sezonu

16:34h

Turisti zainteresovani za posetu vojvođanskim dvorcima

16:41h

Turističko preduzeće KUB organizuje učenje stranih jezika širom sveta

   


     


FastCounter by LinkExchange