[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 14. 3. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Istraga protiv Bogdana Vasića iz Beograda

Uvozio kiselinu za heroin

SARAJEVO (FoNet) - Italijanski pravosudni organi pokrenuli su istragu protiv Bogdana Vasića iz Beograda, vlasnika firme "Interspid" iz Brčkog, zbog sumnje da je u oktobru 2003. godine iz Italije u BiH uvezao 20 tona anhidrida sirćetne kiseline, koji se koristi za proizvodnju sintetičkog heroina, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Državni tužilac BiH Jasmina Gafić, koja već vodi istragu protiv Bogdana Vasića, te Raje Krsmanovića iz Bijeljine, zbog sumnje da su anhidrid sirćetne kiseline koristili za proizvodnju droge, kaže da je ovo novi momenat u zasebnim procesima protiv osumnjičene dvojice. "Istraga se sada proširuje, jer više niko nije siguran ko je i zbog čega izdavao tolika rešenja za uvoz anhidrida sirćetne kiseline iz inostranstva", kazala je ona.

U dokumentu čiji faksimil je objavljen MUP RS 1. oktobra 2003. godine Ministarstvu zdravlja RS dao je suglasnost za izdavanje dozvole firmi "Interspid" za uvoz 20 tona anhidrida sirćetne kiseline iz Italije.

U dokumentu je navedeno da se anhidrid sirćetne kiseline prevozi rutom: Italija - Slovenija - Hrvatska - Srbija i Gora Gora, te BiH, kao krajnje odredište.


vesti po rubrikama

^hronika

19:02h

U Novom Beogradu preksinoć se ubio Vladimir Stojiljković, profesor Pravnog fakulteta

19:11h

Istraga protiv Bogdana Vasića iz Beograda

 


     


FastCounter by LinkExchange