[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 12. 3. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavljeno suđenje za ubistvo transvestita Vjerana Miladinovića Ljuta na muža što je spavao sa ubijenim

Svedoci ispričali da je
Merlinku ubio maloletni R. B.

BEOGRAD - Suđenje za ubistvo Vjerana Miladinovića Merlinke, poznatog beogradskog transvestita, za koje se terete Faik Ramadani zvani Babuš i njegov maloletni brat od ujaka R. B, nastavljeno je juče u Okružnom sudu. Svedok Mirjana Trišić, koja je živela kod Vjerana, iznela je svoje mišljenje da je zločin počinio maloletni R. B i ispričala da je optužene videla u stanu dan ili dva pre ubistva.

- Pokojni Vjeran ispričao mi je da jednom prilikom imao seksualni odnos sa R. B, ali da nije želeo da se to nastavi. Posle toga R. B. mu je, mobilnim telefonom, slao poruke koje sam nekoliko puta i sama čitala i iz kojih mogu da zaključim da ga je možda on i ubio - izjavila je Trišićeva i dodala da je novi Vjeranov ljubavnik bio upravo Babuš.
Svedok Borko Jovanović ispričao je da mu je, na dan ubistva, Vjeran rekao je da te večeri treba da ide u Krnjaču da se vidi sa Babušom.

- Ispričao mi je da ga je R. B. upoznao sa Babušem, kao i da je zaljubljen u njega. Pominjao je i da ga je zvala Babušova supruga jer je saznala za njihovu vezu. Dodao je i da to veče treba da provede sa njim u kući njegovog rođaka, u kojoj niko ne živi - izjavio je Jovanović.

Optužnica

Prema navodima optužnice, Vjeran Miladinović ubijen je 22. marta između 21.30 i 23.30 sati u Ulici Grge Andrijevića, u blizini Osnovne škole "Zaga Malivuk". Posle ubistva uzet je mobilni telefon i skinut nakit. Njegovo telo nađeno je 23. aprila u stanju raspadanja, na istom mestu, u delu obraslom trskom.

Zatim je svedočila nevenčana Babušova supruga, Vidana Murtezi, i rekla da je R. B, na dan ubistva, oko 23 sata došao u njihovu kuću krvavih ruku i lica. - Bio je krvav, ali nije imao nikakve posekotine - rekala je ona i dodala da je kod R.B. te večeri videla i mobilni telefon marke "nokija" koji je, prema navodima optužnice, pripadao ubijenom Miladinoviću. Murtezi je izjavila da se ljutila na muža jer je dva puta čula da kontaktira sa Merlinkom.

- Znala sam da je Merlinka muško. Jednom prilikom, dok je R. B. razgovarao sa njim telefonom, uzela sam slušalicu i rekla mu da se ne meša u moj brak, a on mi je odgovorio da nema ništa sa mojim mužem, već da ima neke poslove sa R. B. - kazala je Babušova supruga, dodajući još i da joj je upravo optuženi R. B. rekao da Merlinka više neće zvati jer je ubijen.

Juče je saslušan i Ramadan Ramadani, brat od strica Ramadanija, koji je potvrdio da je uveče 22. marta 2003. video sa svog prozora da je R. B. došao kod njegovog brata, kao i da je od njega kasnije želeo da kupi "nokiju". Svedok Raćifi Fekrija, majka R. B, ispričala je da je upravo taj telefon za 1.500 dinara kupila od Ramadanija.

M. D. R.


vesti po rubrikama

^hronika

17:16h

Incident u robnoj kući u centru Leskovca

17:24h

Završeno saslušavanje optuženih za zločin u Ovčari

17:32h

Nastavljeno suđenje za ubistvo transvestita Vjerana Miladinovića

17:40h

Nova Varoš: Profesor bludničio

17:51h

Pijan pregazio devojku

 


     


FastCounter by LinkExchange