[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 6. 3. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ministar policije Dragan Jočić priznao

Dečački nestašluk

Smena Sretena Lukića nema nikakve veze sa izručenjem Haškom tribunalu

BEOGRAD - Dragan Jočić, srpski ministar policije, izjavio je juče da smena Sretena Lukića sa mesta pomoćnika ministra MUP-a Srbije za poslove javne bezbednosti ne predstavlja pripreme za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

- To nema nikakve veze sa izručenjem. Na dnevnom redu sednice Republičke vlade bila je zamena svih zamenika ministara, pa samim tim i Lukića kao pomoćnika za poslove javne bezbednosti. To je redovna promena prilikom dolaska nove vlade. Što se tiče MUP-a, to je početak kadrovske reorganizacije i ne treba dovoditi u vezu s Tribunalom u Hagu - rekao je Jočić. Na pitanje da li smena ima veze sa razgovorom Koštunice i Pauela u smislu nekog uslovljavanja, ministar policije je rekao: "Ova Vlada nije ničim uslovljena".

Pravi policajac

Posle razgovora s novinarima Jočić je krenuo, ali se onda ponovo vratio i pitao ko je od novinara i iz kojeg medija postavio pitanje da li bi bilo moralno da sada podnese ostavku. Na to je Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS dobacio: "Jočić se već ponaša kao pravi policajac".

Komentarišući navode u medijima da je osuđivan zbog krivičnog dela krađe, Jočić je izjavio da je "svako od nas imao dečačke nestašluke".
- To se desilo tačno pre 25 godina i to je jedino što sam loše uradio u životu. Sve drugo je Dragan Jočić za koga kažu da je pošten čovek - priznao je prvi čovek policije. Upitan da li će podneti ostavku iz moralnih razloga, Jočić je odgovorio da će to učiniti ukoliko Koštunica to bude zahtevao.

- Čuli ste predsednika vlade. U svakom slučaju, ako on bude zahtevao da se povučem sa mesta ministra policije ja ću to i učiniti - zaključio je Jočić. Napise u štampi on je ocenio kao puki senzacionalizam, koji, kako je rekao, "potiču od određenog kruga ljudi koji poslednjih pet-šest godina pokušavaju da destabilizuju ovu zemlju".

D. G. - R. N.


vesti po rubrikama

^društvo

16:13h

U katastrofalnom požaru nestala gotovo polovina srpske Svete carske Lavre na Svetoj Gori Atoskoj

16:21h

Miroslav Srzentić: Protiv Jočića nema prijava

16:30h

Ministar policije Dragan Jočić priznao: Dečački nestašluk

16:38h

SCG u vrhu crne liste nezaposlenosti u Evropi

16:47h

Prema popisu iz 2002. godine: Sve više penzionera

   


     


FastCounter by LinkExchange