[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 15. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Menjači ne beleže veću tražnju za devizama

Najveći interes za evro

BEOGRAD - Kurs evra trenutno je 69,10 otkupni, a prodajni 69,96 dinara i ovih dana nismo osetili nikakvu posebnu tražnju za evrima. Narodna banka Srbije propisuje takav kurs i moguće je da su banke imale povećanu tražnju za devizama, što je izazvalo pomeranje kursa, rekli su nam juče u menjačnici "Velja" u General Ždanovoj ulici. Najjači kurs ova menjačnica je imala pre tri dana, kada je prodajni kurs bio 70,07 evra, ali poslednja dva dana on je padao i spustio se ispod 70 dinara za jedan evro.

- Kad su penzije ili ostala budžetska davanja, osetimo nešto veću tražnju za devizama, kao što se desilo prošle nedelje kada su penzioneri primali penzije od ponedeljka do srede. Tražnja za evrima je veća za nekih dva do tri odsto, ali to je daleko od toga da možemo da kažemo da ima značajnih pomeranja na tržištu deviza, objašnjavaju u ovoj menjačnici.

Najjači kurs juče je bio na Novom Beoradu, gde su se evri prodavali za 70, a otkupljivali za 69,15 dinara. U menjačnici u bloku 70. juče su zabeležili nešto veću tražnju za evrima nego prethodnih dana. Međutim, u menjačnici u General Ždanovoj ulici su mišljenja da ukoliko se radi o malim menjačnicama, za njih je bilo kakvo povećanje tražnje veliko.

Kod hrama Svetog Save prodajni kurs je bio 69,89 i kažu da se građani skoro uopše ne interesuju za dolare, već samo za evro i da se oseća blagi rast tražnje za ovom valutom. Potpuno redovnu situaciju su zabeležili zaposleni u menjačnici na Slaviji, gde je otkupni kurs bio 69,10, a prodajni 69,95 dinara za evro.

T. Ostojić


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:40h

Stojan Stamenković o uslovima pod kojim Srbija može da otplaćuje spoljne dugove

16:48h

Prema tvrdnjama londonskih medija gentetska hrana i iz SCG?!

16:56h

Menjači ne beleže veću tražnju za devizama

 


     


FastCounter by LinkExchange