[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 4. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Članovi DS sa Univerziteta u Nišu nezadovoljni radom lokalnog stranačkog rukovodstva

Strankom i gradom

vlada manja grupa

NIŠ - Gradski i Opštinski odbor DS u Nišu već duže vreme rade bez kvoruma, a neformalna grupa ljudi,u četiri zida,donosi odluke o svim vitalnim pitanjima,kao da članstvo ne postoji. Mene su lično kao saveznog poslanika zvali samo dva puta na sastanke. Otuđili su se od "baze" i ne pitaju se zašto smo izgubili izbore i zašto su neki ugledni članovi stranke u Nišu već prešli u "G-17 plus"- kaže za "Glas" dekan Medicinskog fakulteta u Nišu i dosadašnji savezni poslanik DS profesor dr Milan Višnjić.

Višnjić kaže da neće napustiti DS, ili ako to i učini, neće ulaziti u druge partije jer mu politika nije profesija".
Povodom kandidature njegovog sina Aleksandra za predsednika Gradskog odbora DS, Višnjić kaže da to "nema veze sa ovim mišljenjima o aktuelnom lokalnom stranačkom rukovodstvu jer nisu samo njegova ".

On napominje da na Medicinskom fakultetu ima tim biran po stručnosti,a ne po podobnosti,a da u tom timu nema nijednog člana DS.Kaže i da je ponosan što je na klinici stvorio mlade naslednike koji su,poput dr Gorana Đorđevića,spremni da kao i on,nedavno uspešno "zašiju" odsečenu šaku radniku "Nisala"

Otac za sina?
O javnim napadima grupe sa Univerziteta i dr Višnjića izjašnjavaće se Opštinski i Gradski odbor DS u četvrtak i petak.Ne bih da prejudiciram odluku,ali čini mi se da ima mesta za "stranačke mere"- kaže Boško Ristić,predsednik Gradskog odbora DS i dodaje da je pozadina ovih napada činjenica da je sin dr Višnjića, Aleksandar započeo kampanju za predsednika GO DS. Što se tiče rasprave o radu gradskih funkcionera, dr Višnjić "kuca na otvorena vrata" jer o tome smo redovno razgovarali,i razgovaraćemo i dalje-kaže Ristić.

Dr Višnjić inače nije usamljen u ovakvim ocenama. Ovih dana su se u Nišu sastali članovi DS sa Univerziteta,nezadovoljni rezultatima na parlamentarnim izborima i uputili oštre reči kritike na račun stranačkog rukovodstva u gradu.Zapitali su se i zašto za potpredsednika DS nije predložen ministar za nauku,Nišlija dr Dragan Domazet,što bi bilo priznanje i njemu i gradu. Oni ne žele da o tome raspravljaju na predstojećoj Izbornoj skupštini stranke u Beogradu, jer smatraju da je to pitanje koje u Nišu treba da rasprave međusobno.

Naš sagovornik kaže da je uticaj ljudi od struke i nauke, pre svega kadrova sa Univerziteta, nedopustivo minoran. Do sada su oni kojima je jedina struka politika, podseća Višnjić, dozvoljavali sebi da presuđuju i oko ključnih pitanja razvoja Univerziteta,Kliničkog centra i slično i napominje da je i "dužnost akademaca da reaguju na politička zbivanja koja im se ne dopadaju".

- Reagujemo i zato što smatramo da bi na narednim lokalnim izborima u Nišu DS mogao proći katastrofalno ukoliko je i dalje budu vodili isti ljudi- kaže na kraju dr Višnjić.

M. Doderović

 

14 godina DS-a

Porodica, prijatelji i stranačke kolege pokojnog Zorana Đinđića, predsednika Demokratske stranke, juče su obilaskom njegovog groba u Aleji Velikana, obeležili 14 godina od osnivanja partije.

Pokojnom premijeru Srbije poštu su odali i funkcioneri Glavnog odbora DS-a, članovi srpske Vlade i predstavnici opštinskih vlasti u Srbiji iz Demokratske stranke.

R. N.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Članovi DS sa Univerziteta u Nišu nezadovoljni radom lokalnog stranačkog rukovodstva

17:20h

Bušovi gosti na Molitvenom doručku i zvanično se registrovali

17:35h

Tadić o Đelićevoj tvrdnji da se 11. decembra sreo s Karićem

17:40h

Danas nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije

17:45h

DS tražila da se pregovori o vladi oroče na mesec dana

18:00h

Uoči današnje sednice parlamenta, socijalisti svesni svoje uloge

   


     


FastCounter by LinkExchange