[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 1. 2. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Igor Pervić, o prvom albumu, glumi i još po nečemu

Ostvaren dečački san

Glumac Igor Pervić predstavio je svoj prvi CD "Ludog vetra zvuk" (PGP RTS). Neočekivana gužva, jer "ni igla nije imala gde da padne", učinila je prostor teniskog kluba "Monolit" premalim za promociju dve godine najavljivanog albuma.
- Nisam očekivao ovoliku posećenost, izabrao sam manji prostor jer nisam želeo da se dogodi ono, jedan novinar ovde, pa pet metara ništa, pa jedan novinar tamo - kaže Igor Pervić.

Album je nastajao dve godine, a na njemu se našlo 10 pesama, sviralo je 14 ljudi, uključujući bend "Džim Volš".
- Počeo sam intenzivno da radim na ploči pre dve godine kada sam se preselio u Baćevac. Bila mi je želja da odem negde gde ću imati i prostora i mira. Zapostavio sam malo i glumu. Poslednje što sam radio bile su "Lisice", neke stvari sam i odbijao da bih mogao da budem posvećen ovome. Ostvario sam svoj dečački san i napravio svoju ploču. Osamdesetih sam imao bend " Duh Nibor", malo nam je falilo do ploče, vojska nas je rastavila. U meni je ostao neki žal za tim.

Kakav je album "Ludog vetra zvuk"?
- Pokušao sam da privučem prizvuk osamdesetih u 2004, tako da se nadam da ćemo Beograd vratiti u eru rok albuma, mada ovo nije rok album, ima tu i džeza i latina i mejnstrima i popa... Želim da pokažem da smo živi, da nismo ubijeni i da radimo, ne samo ja.... Ponosan sam što ljudi prvo primete da je po sentimentima i zvuku to ploča iz drugog vremena.

O Londonu
- Postoji profesionalni odnos prema poslu i životu, tolika je konkurencija da niko sebi ne može da dozvoli da bude neozbiljan. Meni je tih četiri godine sviranja po raznoraznim klubovima i pabovima bilo golemo iskustvo. Nije to ništa glamurozno, ali bez toga ne bih mogao da sve ovo da izbalansiram i da dovedem na pravu meru zvuk ovog albuma.

Nisam seks simbol
Koliko vam je dobar izgled pomogao ili odmogao u karijeri?
- Pa mislim... O bože... Đe me nađe? Ne verujem da mi je odmogao, ali ne verujem ni da mi je nešto pomogao. Kod nas ne postoji marketinška priča koja može da isprati sve to. Nismo ta vrsta tržišta gde oko nekog lepog lica može da se napravi fama. Lično ne patim od toga i ne posmatram ljude tako. Svako ima svoje poimanje lepote, sebi sam vrlo prosečan. Nisam nikakav seks simbol. Bavim se javnim poslom i na otvorenom sam tržištu i svako može da ima prema meni svoj stav.

Šta znači ime albuma?
- Ludog vetra zvuk je nešto što ne može da se opipa, pomiriše, ali je nešto što, ako imate iole duše, možete da osetite. Sa istančanim osećajem za lepo, pozitivno, optimistiki, osetićete to nešto što donosi dobro.

Na albumu je "etiketa" koja znači da je "izdanje od kulturnog značaja"?
- Objavljen je uz podršku Ministarstva kulture. Ovo je prvi put da je Ministarstvo kulture podržalo rok album. Mislim da sam to kvalitetom zaslužio. Nije tu bilo neke posebne procedure. Otišao sam kod njih i rekao ja sam taj i taj... Nije to bilo ništa preko veze.

Slede žive svirke...
- Napravićemo mesta za drugačiji zvuk. Zavladala je tehnomanija i didžejisanje, poštujem i to, treba da postoji, ali potpuno se u ćošak zavukao živi zvuk, pogotovo klupske svirke. Zato ćemo prvo da krenemo van Beograda da vidimo kako publika diše, a na proleće će biti koncert u SKC-u.

Kako usklađujete muziku s glumom?
- Muzika i gluma mogu da žive u skladu. Nadam se da ću se vratiti glumi i da će bez obzira na to, biti i drugog i trećeg albuma. Ne znam koju bih ulogu sada igrao, nadam se da će se neki gospodin reditelj setiti da me pozove. Nisam navalentan i preterano ambiciozan čovek.

O. Stojimirović
Foto: A. Stevanović


vesti po rubrikama

^kultura

16:18h

Igor Pervić, o prvom albumu, glumi i još po nečemu

16:26h

Posle dvanaest godina u Beogradu stripovi kompanije Marvel

16:33h

Umro scenograf filma "Poslednji kineski car" Bruno Čezari

16:41h

"Najlepše priče" Aleksandra Gatalice u Prosveti

16:50h

Izašao novi dvobroj časopisa "Balkanis"

   


     


FastCounter by LinkExchange