[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 28. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradske komunalne službe nije iznenadila jučerašnja vejavica

Prestonicu čistili svi

Na terenu od 11 sati više od 100 vozila beogradskih putara posipalo so i rizlu

I pored toga što se protiv mećave juče borilo 88 ekipa "Beograd puta" i Direkcije za puteve, sneg i led su ponovo znatno usporili saobraćaj na većini glavnih gradskih pravaca i mostova . Poučene prošlonedeljnim iskustvom, ekipe JKP "Beograd put" izašle su na ulice oko 11 sati, desetak minuta pošto su padavine počele, i odmah počele da uklanjaju sneg i bacaju rizlu i so na najprometnijim saobraćajnicama.

- Radile su sve raspoložive ekipe koje su odmah izašle na najprometnije ulice. Prioritet su imale one kojima se kreću autobusi javnog gradskog prevoza, kao i mostovi, koje moraju da budu očišćene najkasnije četiri sata po završetku snežnih padavina - rekli su u dežurnoj službi ovog komunalnog preduzeća i dodali da je postojeći vozni park juče bio pojačan sa osam specijalnih malih vozila, pa ih sneg ovog puta nije iznenadio.

Više lomova

Lekari iz Službe hitne medicinske pomoći juče su imali pune ruke posla, jer je broj poziva sa javnih mesta bio znatno povećan.
- Osim redovnih hroničnih bolesnika, bilo je više ortopedskih slučajeva zbog padova i lomova ruku i nogu, a zbog vremenskih uslova više srčanih bolesnika žalilo se na bolove. Iz objektivnih razloga nismo bili u stanju da odmah odgovorimo na sve pozive, iako smo se maksimalno trudili - rekao je dežurni lekar u službi za Hitnu medicinsku pomoć i dodao da je bilo tridesetak poziva sa javnih mesta, što je za 30 odsto više nego obično.

Sugrađane, izgleda jeste, jer su gužve, zastoji i saobraćajni kolaps postali uobičajena slika snežnih dana u prestonici. Prilazi "Beogradskom sajmu", Ulica Kneza Miloša, kao i Brankov most, bile su, kao po običaju, najkritičnije tačke, a kolone autobusa i automobila ponovo su, po principu "kreni-stani" milele gradskim ulicama.

U borbi protiv mećave, ovog puta ekipama "Beograd puta" i Direkcije za puteve u pomoć je priskočila i "Gradska čistoća".
- Na terenu je bilo i pet naših autočistilica, jedna "brodvejka" za čišćenje i utovarivanje snega i dva vozila sa raonicama, koja posipaju i so. Za ručno čišćenje angažovali smo oko 100 radnika, a sneg smo neprekidno uklanjali sa poteza od Slavije do Kalemegdana, na Trgu republike, u Ulici kneza Miloša, u zemunskoj Glavnoj, kao i sa platoa kod Glavne pošte i Vukovog spomenika - kaže Bogoljub Radić iz "Gradske čistoće" i dodaje da radnici posipaju so i na stepeništa podzemnih prolaza.

Ipak, jučerašnje padavine nisu mogle da se porede sa prošlonedeljnom mećavom i saobraćajnim kolapsom koji je izazvala, a na sreću, sneg je juče već oko 15 sati počeo slabije da pada, a prestonici nije bila u poseti nijedna strana delegacija. Još da smo, kojim slučajem, imali metro, gde bi nam bio kraj.

MSB - D. A.


vesti po rubrikama

^Beograd

20:50h

Gradske komunalne službe nije iznenadila jučerašnja vejavica

20:58h

Ambiciozni planovi za uređenje SRC "Tašmajdan"

21:05h

JKP "Gradska čistoća": Odnošenje kabastog smeća

21:15h

Akcija opštine Palilula "Solidarnost na delu"

21:23h

Patrijarh lomio slavski kolač

21:30h

Fondacija "Anlave" nagradila najbolje studente

21:41h

Ada Ciganlija: Opasno klizanje po Savskom jezeru

21:47h

Svetosavska akademija u SKC-u

21:55h

Humanitarna izložba na Bogoslovskom fakultetu

22:03h

Vlasnici tezgi o selidbi "Buvljaka" iz Novog Beograda

 


     


FastCounter by LinkExchange