[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 21. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ne stišava se bura posle poskupljenja prevoza

"Nišekspres" trese vladu

NIŠ - Ishitrena odluka gradske vlade da parafira odluku "Nišekspresa" o drastičnom poskupljenju gradskog prevoza mogla bi skupo da je košta, s obzirom na najnovije poteze prvaka lokalnih političkih stranaka, ali i pretnje ogorčenih građana. Tim povodom odbornička grupa DSS pokrenula je inicijativu za vanredno zasedanje gradske skupštine, radi preispitivanja odluke o poskupljenju autobuskog prevoza i utvrđivanja odgovornosti gradske vlade koja se sa zahtevom "Nišekspresa" saglasila.

Kako je na konferenciji za novinare saopštio Dragomir Kitić, šef odborničke grupe DSS u Gradskoj skupštini, ispunjen je i proceduralni uslov za sazivanje vanredne sednice jer je svoju saglasnost sa ovim zahtevom potpisima potvrdila trećina odbornika, od kojih su neki članovi Demokratske stranke. Kitić je dodao da su podršku ovoj inicijativi najavili i odbornici GSS i Nove Srbije.

Blokada

Sa druge strane meštani Gornjeg Matejevca najavili su da će svojim vozilima i traktorima dva časa blokirati Knjaževačku ulicu u znak protesta zbog poskupljenja gradskog prevoza. Takođe, Matejevčani ističu da će upasti na sednicu Skupštine grada koju neće napustiti sve dok se ne poništi odluka o poskupljenju karata.

Ima para

Slobodan Adžić, takođe odbornik DSS istakao je da postoji mogućnost da grad dotira cenu prevoza, te da nije tačna konstatacija predsednika gradske vlade Toplice Đorđevića da bi pomoć "Nišekspresu" iz budžeta išla na štetu građana.
Građani bi trebalo da znaju koliko su ih koštale plate 200 ljudi, koliko ih je DS za protekle tri godine zaposlila u gradskoj upravi, kada im se serviraju priče o manjku para u gradskoj kasi, rekao je Adžić.

- Na ovaj korak smo se odlučili na zahtev građana koji su ogorčeni poskupljenjem prevoza, koje ugrožava ionako loš standard Nišlija. Novim cenama naročito su oštećeni meštani okolnih sela, koji su upućeni na grad radi ostvarivanja elementarnih potreba, rekao je Kitić.

Odbornici DSS naročito su zamerili gradskoj vladi, u kojoj inače nemaju svojih predstavnika, da su saglasnost za nove cene dali bez konsultacije sa njima.

- Nije poštovan stav koji smo izneli na poslednjoj sednici gradske skupštine da je s obzirom na brojku od 45.000 nezaposlenih i lošu ekonomsku situaciju, nedopustivo povećanje komunalnih dažbina. Verovatno je to bio razlog što je sve urađeno iza naših leđa, rekao je Kitić.

Predsednik Skupštine grada Goran Ćirić dužan je da u roku od deset dana sazove vanrednu sednicu ovog tela. Skupština je ovlašćena da poništi odluku o poskupljenju ali i da izglasa smenu gradske vlade. Mada je ovakva mogućnost malo verovatna, nije sasvim isključena s obzirom na brzo prestrojavanje odbornika DOS-a nakon fijaska DS na parlamentarnim izborima.

D. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:12h

Niš: Ne stišava se bura posle poskupljenja prevoza

15:20h

Dugovi Užičana za grejanje narasli "do neba"

15:26h

Bor: Slava ih spasila od mraka

15:31h

U Nišu proslavljen Dan MUP-a

15:37h

Alibunar: Nagrada u prave ruke

15:42h

Trihineloza u kladovskom kraju

15:49h

Elektrodistribuciji Užice potrošači duguju 750 miliona dinara

15:53h

Isakov najavljuje smenu Gradske vlade u Novom Sadu

15:58h

Novi Sad: Novi sistem naplate grejanja od 2005. godine

16:05h

Subotički "DES" počinje proizvodnju "hobi kazana " za rakiju

16:11h

Požarevac: Elektronski sat u centru grada ne pokazuje tačno vreme

16:20h

Novi Sad: Izgradnja "Master centra" nastavlja se 1. marta

 
 


     


FastCounter by LinkExchange