[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 20. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Učenici iz Novog Begrada prva nagrada na Art olimpijadi za 2003.

Nevena u novom milenijumu

Nevena Petrović najbolja u konkurenciji 14.000 učesnika od osam do 12 godina

BEOGRAD - U novobeogradskom Bloku 38, među visokim soliterima nalazi se Osnovna škola "Ratko Mitrović", u kojoj se omogućava deci da iskažu svoje talente. Poslednji uspeh uveliko prevazilazi okvire škole, ali i države. Nevena Petrović, odličan đak šestog razreda osvojila je prvu nagradu na Art olimpijadi za 2003. godinu koja je organizovana na nacionalnom nivou. Bila je najbolja u žestokoj konkurenciji, jer je na konkursu učestvovalo 14.000 učesnika od osam do dvanaest godina iz 117 osnovnih škola! NJen rad se sada nalazi u Americi i predstavljaće Srbiju na završnom Međunarodnom festivalu dečje umetnosti u Vašingtonu, kao i na putujućim, pratećim izložbama Art olimpijade širom sveta.

Uspesi se nižu

Uspeh Nevene Petrović nije i jedini u OŠ "Ratko Mitrović". U prethodnoj školskoj godini Luka Minić iz petog i Sonja Zarić i Zvezdana Bajić iz osmog razreda osvojili su tri prve nagrade saveznog ranga na konkursu dečjih likovnih radova na temu "Stvorimo bolji svet za decu". Njihovi radovi sada se nalaze u Južnoafričkoj republici. A pored ovih uspeha ima i onih sa nadmetanja u znanju iz stranih jezika i istorije...

Divan spoj

- Nevena Petrović je jedno veoma pametno, veselo dete i super odličan đak. Što se tiče likovnog, ne spada u vanserijske talente, ali kad se spoji njena bistrina i maštovitost, onda imate jako lepe radove- priča njena nastavnica likovnog.

Ovu Olimpijadu organizuje Međunarodna organizacija Internacionalna dečja umetnička fondacija, koja zajedno sa svojim partnerima iz preko 90 zemalja sveta svake četvrte godine organizuje dečju Art olimpijadu, čiji rad je vezan isključivo za decu i podsticanje njihovog stvaralaštva.

- Art olimpijada počinje nacionalnim umetničkim takmičenjem, održavanjem nacionalnih izložbi i izradom kataloga najuspešnijih radova na nacionalnom nivou, a završava se internacionalnim Čajld art festivalom koji se tradicionalano održava na Nacionalnom trgu u Vašingtonu, na kome se pored izrade zajedničkih likovnih radova, održavanja seminara i umetničkih radionica odvija i predstavljanje kulturnih i umetničkih dobara svake od zemalja učesnica- priča Nevenina nastavnica likovnog u OŠ Ratko Mitrović" Svetlana Radoičić, uz napomenu da je partner za našu zemlju, koji brine o celokupnoj organizaciji ove svojevrsne olimpijade na našem nacionalnom nivou je Centar omladinske inicijative iz Beograda.

Tema konkursa "Ja u novom milenijumu" trebalo je "da podstakne i ohrabri decu da razmišljaju o budućnosti i njihovoj ulozi u njoj, kao i da daju svoj odgovor na izuzetno bitna pitanja: "Kako ja vidim sebe?", "Kako vidim svet oko sebe?" i "Šta mogu da uradim da ga promenim?". Po rečima organizatora Nevena je definitivno uspela da na oslikanom papiru izrazi svoje kreativno viđenje kakav bi taj svet oko nas trebalo i mogao da bude.

O. Nikolić


vesti po rubrikama

^društvo

16:11h

U Nišu proširena istraga protiv kontroverznog biznismena Jovice Stefanovića Ninija

16:20h

Učenici iz Novog Begrada prva nagrada na Art olimpijadi za 2003.

16:28h

Direktor "Galenike" Zvonko Ostojić uzvraća na zahteve za njegovu smenu

16:35h

Predstavljena knjiga "Zločin u 19,30: Balkanski mediji u ratu i miru"

   


     


FastCounter by LinkExchange