[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 19. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pronađena i druga crna kutija iz egipatskog aviona

Uskoro istina?

KAIRO (Tanjug, Beta) - Francuski tim za potragu pronašao je juče i drugu crnu kutiju sa zabeleženim glasovima u pilotskoj kabini egipatskog aviona "Boing 737" koji se 3. januara srušio u Crveno more, pri čemu je poginulo svih 148 putnika i članova posade.

Kako su agenciji Rojters izjavili izvori bliski operaciji traganja, prva crna kutija pronađena preksinoć poslata je u Kairo na analizu. "Robot je zaronio za drugom kutijom i ima je u svojoj korpi, mada se čeka na dozvolu egipatskih vlasti da bi bila izneta na površinu", naveo je taj izvor. Francuska mornarica saopštila je da je druga crna kutija ležala na dubini od oko 800 metara, mada je drugi izvor blizak operaciji naveo da je dubina bila veća od 1.000 metara.

Šaker Kilada, koji predvodi ekipu egipatskih stručnjaka na mestu nesreće, izjavio je da će pronalazak druge crne kutije biti izuzetno koristan, ali da se ne može reći koliko će istraga trajati jer je analiziranje svih podataka veoma komplikovan proces. Egipatski i francuski istražitelji nadaju se da će otkriti šta je prouzrokovalo pad aviona u more, ubrzo po uzletanju za Pariz, sa aerodroma u egipatskom odmaralištu Šarm el-Šeiku. Među žrtvama su bila 134 francuska državljana. Crne kutije na putničkim avionima snimaju kompletne tehničke podatke o letu i razgovor pilota, i najčešće su jedini deo letelice koji posle pada ostaje neoštećen.


vesti po rubrikama

^svet

16:16h

Pronađena i druga crna kutija iz egipatskog aviona

16:27h

Posle ostavke novinara Džeka Kelija zbog izveštavanja iz Jugoslavije 1999. godine

16:35h

Širom sveta protesti protiv zabrane marama u školama

16:42h

Najkrvaviji napad u Bagdadu od hapšenja Sadama Huseina

16:50h

Sirija odbacila Pauelov poziv da sledi Libiju

16:57h

Novo zaoštravanje odnosa između Pekinga i Tajpeja

17:05h

Olakšica za Palestince u pojasu Gaze

      


FastCounter by LinkExchange