[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 19. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Završena sednica albanskog parlamenta povodom nesreće u Jadranu

Poverenje Vladi

Opoziciona Demokratska partija optužila je premijera zato što nije prekinuo odmor i vratio se u zemlju čim je čuo za tragediju emigranata

TIRANA (Beta) - Albanski parlament potvrdio je juče poverenje vladi premijera Fatosa Nanoa, na sednici započetoj pre tri dana a povodom nesreće u Jadranskom moru kada je stradao 21 albanski imigrant. Od 140 poslanika, 50 je glasalo za nepoverenje vladi, dok je 76 bilo protiv. Jedan poslanik je bio uzdržan, prenose agencije.

Opoziciona Demokratska partija optužila je Nanoa zato što nije prekinuo odmor u inostranstvu i vratio se u zemlju odmah posle nesreće, nego tek posle dva dana. Takođe, opozicija optužuje vladajuće Socijaliste zbog toga što nisu uspeli da spreče nesreću. Neki pripadnici albanske policije su pod istragom u vezi sa ovim incidentom, jer se sumnja da su znali za krijumčarenja, ali nisu ništa učinili kako bi ih sprečili.

Sa druge strane, Socijalisti su optužili opoziciju da koristi nesreću u političke svrhe, podsećajući da je do sličnih incidenata dolazilo i kada je ona bila na vlasti.

Načelnik generalštaba albanske armije, general Plumb Kazimi rekao je da pripadnici mornarice, vazduhoplovstva i armije nastavljaju potragu za najmanje pet osoba kojie se vode kao nestale posle nesreće 9. januara. Nastradali, među kojima nekoliko dece i žena, su pokušali da se gumenim čamcem ilegalno prebace do italijanske obale. Tragedija se desila posle kvara na motoru čamca, pa su mnogi završili u visokim talasima ili su se smrzli od hladnoće. Mnogi Albanci, čija je zemlja među najsiromašnijim u Evropi, vide odlazak u zapadnu Evropu kao svoju jedinu šansu za bolji život, navode agencije.


vesti po rubrikama

^balkan

15:32h

Završena sednica albanskog parlamenta povodom nesreće u Jadranu

15:41h

Sofija: Otkriveno gnezdo kriminala

   


     


FastCounter by LinkExchange