[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 18. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gregori Kopli: "Bivši američki predsednik Bil Klinton odgovoran je za dolazak mudžahedina u Bosnu i Hercegovinu"

Opravdan strah od terorizma

Ako terorizam eskalira u nekom regionu, velika je mogućnost da se to pretvori u novi građanski rat. A ako bi se to desilo u BiH, bila bi to krivica Pedija Ešdauna

BANJALUKA (SRNA) - Predsednik vašingtonske Asocijacije za međunarodne strateške studije Gregori Kopli smatra da su teroristi u BiH došli pod direktnom zaštitom nekadašnje američke administracije Bila Klintona. "Sramotno je što je Klintonova administracija zloupotrebila poverenje američkih građana", izjavio je Kopli u intervjuu banjalučkom "Glasu Srpske".

Komentarišući nedavnu izjavu američkog ambasadora u BiH Kliforda Bonda da u BiH postoji pretnja od terorizma, Kopli tvrdi da je "ovaj problem otišao predaleko" i da su u tom pogledu "Bond i bivši grčki premijer Kostas Simitis kasno otvorili oči". Kopli kaže da sada jedino ostaje da visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun ozbiljno shvati pretnje i da sa svoje strane učini sve kako bi greške bile ispravljene.

Važno mesto

"BiH od 1995. godine zauzima važno mesto u logistici islamskog fundamentalizma", ističe Gregori Kopli i dodaje da su "Iran, kao najveća islamska baza, i Al kaida stvorili jaku podršku na Balkanu, pri čemu je BiH njihova najveća tvorevina u kojoj postoji teroristička struktura , slična, onoj u Libanu".

Asocijacija

Asocijacija za međunarodne studije osnovana je 1983. godine, a njene usluge koriste vlade 170 zemalja širom sveta. U svojoj mreži ova organizacija ima i globalni informativni sistem, čije je osnovno delovanje obaveštajni rad.

On smatra da bi formiranje jedinstvene obaveštajne službe u BiH, koju zagovara OHR, bilo kobno za antiterorističku borbu u BiH, ističući da bi zapadni zvaničnici to morali da osujete, jer su međunarodne terorističke grupe u bliskim vezama sa bošnjačkom tajnom službom u BiH.
"Ako terorizam eskalira u nekom regionu, velika je mogućnost da se to pretvori u novi građanski rat. A ako bi se to desilo u BiH, bila bi to krivica Pedija Ešdauna", tvrdi Kopli.

Kopli dalje navodi da su američki Kongres i Bela kuća i te kako svesni opasnosti od terorizma u BiH, ali da je"nejasno zašto se predstavnici OHR-a i pojedini američki zvaničnici u BiH ponašaju kao da su u zemlji snova".

Gregori Kopli nedavno je u Banjaluci dodelio specijalno priznanje Asocijacije predsedniku RS Draganu Čaviću "Zlatna zvezda", za izuzetan doprinos strateškom napretku u borbi protiv terorizma.


vesti po rubrikama

^balkan

16:10h

Gregori Kopli: "Bivši američki predsednik Bil Klinton odgovoran je za dolazak mudžahedina u BiH"

16:18h

Doveden u pitanje prijem Hrvatske u EU 2007.

   


     


FastCounter by LinkExchange