[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 17. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Reformisti najavljuju raspravu o smeni gradske vlade

Porodična svađa
ili početak kraja

NOVI SAD - Novosadska organizacija Reformista Vojvodine je najavila da će već na sledećoj sednici Skupštine grada tražiti da se raspravlja o radu gradske vlade. Predsednik Gradskog odbora Reformista Milan Stanić je izjavio da aktuelnu gradsku vladu treba smeniti zbog brojnih afera u koje je umešana i stanja u gradskim preduzećima u kojim se zapošljavaju partijski kadrovi i isplaćuju "nepristojno velike plate".

U stranci dosadašnjeg potpredsednika Vlade Srbije Miodraga Isakova kažu i da je gradska vlada, u kojoj i ova stranka ima dva predstavnika, izgubila poverenje Novosađana, što se vidi i po rezultatima decembarskih izbora za Skupštinu Srbije.

Namicanje većine

Već sada je izvesno da će, osim šestorice reformista, za smenu glasati i odbornici DSS-a (6), SPS-a (9) i G17 plus (2), što ipak nije dovoljno da bi se "namaklo" potrebnih 36 glasova odbornika. Dejan Mikavica, međutim, smatra da će se većina za smenu gradske vlade ubrzo stvoriti u Skupštini i da će je obezbediti odbornici iz redova DS-a.

Vladajući tandem DS-LSV za sada na različit način reaguje na inicijativu svojih dojučerašnjih političkih saveznika. Inicijativu su, nazivajući je smešnom, odbacili u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, čiji je potpredsednik Branislav Pomoriški na čelu gradske vlade, ali drugi koalicioni partner, Demokratska stranka, koja je u internim dogovorima o raspodeli funkcija dobila mesto predsednika gradskog parlamenta, za sada ne želi da komentariše najave budućih poteza RV. Šef odborničke grupe DS-a u Skupštini grada Dušan Mrkić izjavio je da do naredne sednice gradskog parlamenta ima dovoljno vremena za razgovor na tu temi.

- Pukla je "tikva" između dojučerašnjih vernih saveznika iz DS-a i LSV-a i siguran sam da će rasprava o poverenju gradskoj vladi označiti i početak kraja učešću LSV-a u gradskoj vlasti. Kako su radili, zaslužili su odavno da budu smenjeni, ali to će se izgleda dogoditi tek sada, kada se više ne može sakriti međusobno neprijateljstvo dveju vladajući stranaka - rekao je predsednik novosadskog DSS Dejan Mikavica.

R. K.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:26h

Reformisti najavljuju raspravu o smeni gradske vlade

15:31h

Radnici NIJP "Panorama" ostali bez pomoći za raseljena lica

15:37h

Težak položaj kladovskog "Brodogradilišta"

15:42h

Previranja u požarevačkom SPS-u ne jenjavaju

15:50h

Niš: Gradski prevoz uvodi noćne polaske

15:58h

Niš: Predsednik gradske vlade najavio tužbe za klevetu

16:04h

Zaječar: Niko ne zna gde je burad s otrovnim materijama

16:10h

Zbor u borskom "Centroistoku" pokazao samovolju novog gazde

16:17h

Da li će Subotica dobiti bazene?

16:22h

Kruševac: Isplata viška radnika "14. oktobra" nije okončana

   
 


     


FastCounter by LinkExchange