[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 16. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Jučerašnja kiša i sneg potpuno "umirile" gradski saobraćaj

Padavine pobedile Beograd

Kiša koja je juče ujutro nekoliko sati zasipala ulice grada izazvala je pravi saobraćajni kolaps, kako je to već postao običaj u prestonici.
Najpre su svi tramvaji, nešto posle sedam sati, isključeni iz saobraćaja, jer je voda preplavila šine i izazvala paljenje motora. Slivnici za regulisanje odvoda bili su zapušeni, a od dežurnog dispečera GSP-a saznali smo da su neki slivnici u nadležnosti ovog preduzeća, a da ostale sređuje "Beogradski vodovod". Bogdan Milosavljević, zamenik direktora "Vodovoda", međutim naglašava da su svi slivnici među šinama posao GSP-a. Tek oko deset sati, kada je kiša počela da jenjava, krenuli su prvi tramvaji.

Nadležni su se taman ponadali da je došao kraj jučerašnjim mukama, kada je, uprkos vremenskoj prognozi da će snega biti samo na planinama, Beograd zabeleo. U sred januara zatekao je Gradsko saobraćajno preduzeće, odnosno vozila na električni pogon i ostale nadležne službe. Sneg, koji je juče celog dana padao neprestano, iza podneva je podigao na noge dežurne ekipe komunalnih preduzeća, koje su dale sve od sebe kako bi bio obezbeđen saobraćaj u gradu.

Poplava na Gazeli

Iako je još pre početka zimske sezone sređena većina rupa u blizini Gazele, jučerašnja kiša izazvala je malu poplavu na najprometnijem mostu u Beogradu. Po rečima Zvonka Avramovića iz republičke Direkcije za puteve, voda se zadržala na mostu jer je mraz izazvao naprsnuća asfalta, a projekat popravke ove petlje se tek radi.

Prema rečima Slobodana Vasiljevića, šefa dispečerske službe "Beograd - puta", ovo gradsko komunalno preduzeće juče je radilo punim kapacitetom.
- Po početku snežnih padavina na teren su izašle sve naše ekipe, odnosno 77 na užem području grada i 20 koje su čistile prigradske saobraćajnice. Na prvom mestu su bile trase vozila GSP-a i Laste, kao i prilazi bolnicama. Na gradske ulice se posipa so, a na kolovoze obodnih delova grada rizla. Tokom noći se očekuje snežni pokrivač od 10 centimetara, glavni saobraćajni prvaci su očišćeni i ne be trebalo da bude većih problema - rekao nam je Vasiljević.

Iz "Žutog taksija" su nas obavestili da su glavne ulice i mostovi u gradu bili prohodni, dok se saobraćaj obavljao usporeno.

J. Jevremović
M. Radulović


vesti po rubrikama

^Beograd

21:10h

Jučerašnja kiša i sneg potpuno "umirile" gradski saobraćaj

21:17h

Sa sednice IO opštine Stari grad

21:25h

Programi za najmlađe pacijente

21:35h

Uređenje Pančevačkog rita

21:48h

Akcija Grada i EDB "Beograd"

21:57h

Na Kopaonik za 4.600 dinara

22:05h

Milion dinara otišlo u Sombor

 


     


FastCounter by LinkExchange