[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 15. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sastanak veterana i navijača Vojvodine nije doneo ništa novo

Sabor pod znakom pitanja

NOVI SAD - Sastanci predsednika i dvojice potpredsednika Skupštine FK Vojvodina Branislava Popovića, Ilije Pantelića i Dragana Samardžića, održani u utorak, sa veteranima i navijačima (članovima Skupštine) nisu doneli ništa novo. Naime, tema sastanaka bio je zahtev veterana i navijača za sazivanjem Sabora kluba, odnosno predlog čelnih ljudih Skupštine da se o tom zahtevu raspravlja na sednici Skupštine koja je zakazana za sutra u 18 časova.

Sabor može, po Statutu, da promeni klupski grb, sazove (raspusti) Skupštinu i ugasi klub, a za njegovo vanredno sazivanje neophodno je da to zahteva najmanje trećina članova Skupštine. Krajem decembra, navijači i veterani zbog, kako je rečeno, katastrofalne situacije u klubu, pokrenuli su inicijativu za sazivanje vanrednog Sabora, prikupljen je dovoljan broj potpisa i zahtev je predat skupštinskim organima.

Prema Statutu, na osnovu pomenutog zahteva, predsednik Skupštine (ili jedan od potpredsednika) dužan je da u roku od 15 dana po prijemu zahteva sazove Sabor. Međutim, iako je taj rok istekao u utorak niko od nadležnih nije reagovao, a Upravni odbor kluba je ranije odlučio da za 16. januar zakaže sednicu Skupštine na kojoj bi jedna od tačaka dnevnog reda bila rasprava o ovom zahtevu.

Saopštenje navijača

Predsednik Skupštine FK Vojvodina Branislav Popović prekršio je član 21. Statuta FK Vojvodina time što u roku od 15 dana nije sazvao Sabor kluba. U konsultaciji sa Komisijom za propise FK Vojvodina, došli smo do zajedničkog zaključka da je inicijativa više od trećine članova Skupštine apsolutno u skladu sa Statutom. Situacija u klubu i plasman na tabeli pokazuju da je vreme za korenite promene u FK Vojvodina, a to je jedino moguće postići sazivanjem Sabora. Međutim, predsednik Skupštine Branislav Popović ne želi da čuje glas članova kluba, navijača i građana Novog Sada kojima je Vojvodina na srcu.

Predsednik Skupštine Branislav Popović posle sastanka sa veteranima i navijačima rekao je da je zahtev za sazivanje Sabora legitiman, ali da smatra da nije pošteno da na zahtev trećine članova Skupštine sazove Sabor, a da ostali članovi Skupštine ne dobiju šansu da o tome kažu svoje mišljenje.

-Ostao sam pri stavu da o eventualnom Saboru treba da raspravlja Skupština, rukovodeći se isključivo činjenicom da sam predsednik svih članova Skupštine, a ne samo jednoj trećini koja traži sazivanje Sabora i čiji je jedini cilj da ukine sadašnji saziv Skupštine - rekao je Popović ističući da će odluku o eventualnom Saboru doneti Skupština.

Kako smo nezvanično saznali, ni navijači ni veterani nisu zadovoljni ishodom sastanka pa ostaje da se vidi kako će ova nova u nizu Vojvodininih afera biti okončana.

N. Ć.


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Selektor Tadija Kačar uoči turnira "Beogradski pobednik"

15:25h

Melburn bez Jelene Dokić

15:35h

Veče u NBA ligi obeležili naši košarkaši sa ukupno 96 poena

15:45h

Plavi vaterpolisti ponovo na okupu

16:00h

Turnir u Sidneju: Poraz Zimonjića

16:10h

Partizan večeras (18.40) u devetom kolu Evrolige gostuje u Istanbulu

16:20h

Zvanično saopštenje Udruženja košarkaških trenera SCG

16:30h

Pobedom u Alikanteu drugi krug ULEB kupa za Zvezdu sve realniji

16:45h

U Železniku se gosti ne raduju

16:55h

Pantelić, Miladinović i Bajković potpisali ugovore sa Crvenom zvezdom

17:10h

Sastanak veterana i navijača Vojvodine nije doneo ništa novo

   


     


FastCounter by LinkExchange