[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 15. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prof. dr Ivan Butković sa Instituta "Banjica" uhapšen zbog mita

U zatvor zbog 550 evra

Prijavio ga pacijent koji je pare dao, ali je novčanice prethodno obeležio

BEOGRAD - Iako nas naši lekari i drugi zdravstveni radnici svakodnevno ubeđuju u to kako oni savesno i časno obavljaju svoj posao i kako korupcije u zdravstvu gotovo da nema, primeri iz stvarnosti pokazuju nam drugu sliku.

Naime, nekoliko dana pred Novu godinu beogradska policija je, zbog sumnje na mito, uhapsila profesora Medicinskog fakulteta dr Ivana Butkovića, načelnika odeljenja za traume u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti. Njega je, prema izvoru "Glasa", prijavio pacijent kome je Butković, po jednom scenariju, za operaciju u ovom Institutu tražio 550 evra. Ovaj pacijent je pare obezbedio, navodi dalje naš izvor, obeležio i uručio Butkoviću. Istovremeno ga je prijavio policiji koja ga je sačekala na parkingu kada je krenuo kući posle posla i pronašla kod njega ove obeležene novčanice.

Prof. Butković je potom saslušan u policiji, a zatim je podneta krivična prijava i određen sedmodnevni pritvor u Centralnom zatvoru. On je, prema saznanjima iz beogradske policije, sada već pušten, a protiv njega se vodi istraga kod državnog sudije.

Po jednom scenariju, prof. dr Butkovića je, u stvari, prijavio mladić čija je majka mesec dana čekala na operaciju u ovom Institutu. Kako su dani odmicali, a o operaciji ni reči, mladić, koji je, navodno, zaposlen u policiji ili u tužilaštvu, otišao je na razgovor kod dr Butkovića. Profesor Butković, inače poznat javnosti kao stručnjak bez premca u oblasti ortopedije, rekao mu je da, navodi naš izvor, pripremi 550 evra. Mladić je pripremio, dao i sada je stvar u rukama suda.

Inače, ovim povodom zatražili smo komentar i od dr Zorana Blagojevića, direktora Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", ali je on rekao da komentar na ovo što se desilo nema sve dok traje istraga.

G. J.


vesti po rubrikama

^društvo

16:02h

Prof. dr Ivan Butković sa Instituta "Banjica" uhapšen zbog mita

16:10h

Briga za decu bez roditelja: Hraniteljstvo u radni staž

16:17h

Boban Miletić Bapsi pisao Svetozaru Maroviću

16:25h

Generalni štrajk zaposlenih u preduzeću "Avala guma"

16:33h

Aleksandar Vlahović o izveštaju Antikorupcijskog saveta o privatizaciji u Srbiji

16:41h

Vojvodina finansira političke stranke

16:50h

Advokat Rajna Andrić o posledicama revizije privatizacije

16:58h

Advokat Milenko Radić: Zakon donet u skladu s Ustavom

   


     


FastCounter by LinkExchange