[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 13. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Humanitarna akcija NIS-a za novosadsku Dečju bolnicu

Visoka moda privukla donatore

NOVI SAD - U humanitarnoja akciji za pomoć Dečjoj bolnici, koju su zajednički organizovali ''NIS-gas'' i ''NIS Naftagas'', do sada je prikupljeno 750.000 dinara, a glavni program u sklopu akcije bila je modna revija kreatorke Verice Rakočević, organizovana krajem prošle godine u ultramodernom ambijentu poslovne zgrade NIS-a. Revija je poslužila kao povod okupljanju čelnika najuspešnijih preduzeća i banaka u gradu koji su dali svoje priloge za najveću dečiju zdravstvenu ustanovu u Vojvodini, a akcija će praktično biti okončana naredne nedelje.

- Organizatori akcije i rukovodstvo Dečje bolnice su se dogovoriliti da naredne nedelje na jednoj prigodnoj svečanosti uruče zlatne i srebrne zahvalnice, svim darodavcima koji su uplatitili priloge veće od 100.000 i 50.000 dinara. Kako smo obavešteni od strane rukovodstva Dečje bolnice, oni će ova sredstva uložiti u opremanje odeljenja za intenzivnu negu, koje treba da bude preseljeno iz podruma na novosagrađeni četvrti sprat, kaže rukovodilac Odeljenja propagande i informisanja u ''NIS - gasu'' Rada Vuletić.

Prema njenim rečima, poziv za učešće u akciji je bio upućen rukovodstvima svih organizacionih delova NIS-a, gradskim preduzećima, bankama i na adrese 80 najuspešnijih firmi u glavnom gradu Vojvodine. Mnogi od njih su se odazvali pozivu, ali je poseban doprinos uspehu čitavog poduhvata, osim organizatora, dalo nekoliko preduzeća.

- Verica Rakočević je bez bilo kakve naknade prikazala svoje modele, kompanija ''Rodić MB'' je pripremila koktel za sve učesnike revije, ''Stilos'' je poklonio robu vrednu više od 100.000 dinara, a ''Neotehnika'' je uplatila 55.000 dinara. Ove darodavce želimo i javno da pomenemo, jer oni svojim primerom mogu da podstaknu i druge da urade nešto slično, pošto akcija još nije završena, dodaje naša sagovornica.

R. K.


vesti po rubrikama

^društvo

16:11h

Radnici užičke "Mehanizacije" zapretili sudskom izvršitelju

16:20h

Posle uručenja nagrada "11. januar" zaslužnim Nišlijama

16:34h

Otporašu Momčilu Veljkoviću pola miliona za 59 dana u zatvoru

16:42h

Salmonela u krempiti, ešerihija u piletini, stafilokoke u kačkavalju

16:50h

Humanitarna akcija NIS-a za novosadsku Dečju bolnicu

16:58h

Predstavnici starih vlasnika o ratifikaciji Konvencije o ljudskim pravima

17:05h

Od sledeće nedelje zbirke zadataka za buduće srednjoškolce

   


     


FastCounter by LinkExchange