[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 10. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sutra zaseda Glavni odbor Demokratske stranke

Živković se predaje?

BEOGRAD - Glavni odbor Demokratske stranke na sutrašnjoj sednici trebalo bi da odluči o datumu održavanja izborne Skupštine na kojoj će biti izabran predsednik i novo partijsko rukovodstvo. Skupština bi, kako je najavljeno, trebalo da bude održana 16. ili 21. februara, a na toj sednici sem predsednika biće izabrano i 20 članova Glavnog odbora, osam članova Predsedništva po regionalnom principu i četiri potpredsednika stranke. Za sada su učešće u trci za predsednika DS najavili potpredsednik Boris Tadić i zamenik predsednika Zoran Živković.

Međutim, upućeni ne isključuju mogućnost da Živković odustane od predsedničkog mesta jer je već sada očigledno da je Tadić sigurni pobednik. Ukoliko sadašnji zamenik predsednika DS ne dobije podršku Skupštine za čelnu funkciju u stranci, ne bi mogao da se kandiduje ni za potpredsedničko mesto i faktički bi bio "izbačen" iz partijskog vrha. Takođe se postavlja pitanje i da li bi Živković uspeo da pridobije podršku 15 opštinskih odbora, koliko je potrebno za kandidaturu za predsednika stranke.

Vojska Tadiću?

Demokratska stranke će insistirati da zadrži mesto ministra odbrane SCG, saznaje "Glas". Ukoliko uspe u tome, tu funkciju bi verovatno nastavio da obavlja Boris Tadić, jer se reforme u Vojsci koje su sprovedene za vreme njegovog mandata ocenjuju kao pozitivne.

Kako "Glas" nezvanično saznaje, Čedomir Jovanović neće više biti potpredsednik stranke ali će ostati u partiji, a male su šanse da će i Gordana Čomić uspeti da zadrži potpredsedničku fotelju. Naš izvor potvrdio je da će kandidati za potpredsednike DS-a biti Nenad Bogdanović, Bojan Pajtić, Dušan Petrović iz Šapca i Miodrag Đidić iz Kruševca ili Vlastimir Bađević iz Zaječara.

Takođe, potvrđeno je i da je Zoran Živković na nedavnom Predsedništvu stranke sam zatražio da se njegovo ime skine sa poslaničke liste DS-a, ali tek pošto ga je Bogdanović zapitao kako on može da govori o lošem izbornom rezultatu partije, ako je u Nišu bio tek na četvrtom mestu.

Glavni odbor DS-a sutra bi trebalo da razmatra i poslaničku listu te stranke, kao i mogućnosti za formiranje vlade. Međutim, kako tvrdi izvor "Glasa" poslanička lista sačekaće poslednji termin koji je RIK odredio za predaju, jer se čeka rasplet pregovora oko formiranja vlade. Na listi je sporno mesto Božidara Đelića, koga DS čuva, u slučaju da uđe u vladu, za guvernera NBS, ali se ne isključuje mogućnost ni da ponovo bude ministar finansija ili na čelu ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom.

R. N.


vesti po rubrikama

^politika

17:10h

Sutra zaseda Glavni odbor Demokratske stranke

17:15h

Predstavnici ambasada ne žele da komentarišu moguć sastav vlade

17:20h

Za Novu godinu u Dubaiju bili Mišković, Ružica Đinđić…

17:35h

G17 plus objavila troškove za izbore

17:40h

Nikolić i Koštunica započeli konsultacije o Skupštini Srbije

17:50h

Prvom čoveku Generalštaba uskoro prestaje aktivna služba

18:00h

Danas se završavaju pregovori demokratskih stranaka o formiranju vlade

18:10h

Fajnenšel tajms o formiranju vlade u Srbiji

23:45h

Koštunica uslovljava demokratski blok

23:50h

Glavni odbori do 14. januara

 


     


FastCounter by LinkExchange