[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 6. 1. 2004.
Sreda, 7. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Konstitutivna sednica republičkog parlamenta najkasnije 27. januara

Stranke biraju poslanike

BEOGRAD - Krajnji rok za održavanje konstitutivne sednice Skupštine Srbije je 27. januar. Sednicu bi trebalo da sazove Nataša Mićić, dosadašnji predsednik republičkog parlamenta. Međutim, još je neizvesno kada će ta sednica biti održana, jer bi pre toga stranke i koalicije koje su na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 28. decembra prešle cenzus RIK trebalo da dostave spisak svojih poslanika, a rok za dostavljanje ovog spiska je 11. januar.

Tomislav Nikolić, zamenik predsednika SRS izjavio je agenciji Beta da će do kraja nedelje Centralna otadžbinska uprava sačiniti listu narodnih poslanika i predati je RIK. Predsedništvo DSS će takođe do kraja nedelje predati listu narodnih poslanika. Među njima će biti i tri poslanika Narodne demokratske stranke Slobodana Vuksanovića.

Ko će sedeti u klupama

U klupama republičkog parlamenta sedeće 250 poslanika i to 82 iz SRS, 53 iz DSS, 37 iz DS, 34 iz G17 plus i po 22 iz koalicije SPO-NS i SPS. Stranke bi trebalo da predaju liste do 11. januara.

Predsedništvo DS trebalo je sinoć da razmatra predlog kandidata za narodne poslanike iz te partije. Izvor blizak vrhu DS-a navodi, da po čvrstom koalicionom sporazumu između DS i DC, GSS i SDU, DC i GSS će dobiti po pet poslaničkih mandata, a SDU jedan mandat, iako u toj partiji očekuju dva. Među poslanicima DS biće i Bajram Omeragić i Esad Džudžević, koji predstavljaju sandžačke partije.

Predrag Marković, potpredsednik G17 plus rekao je agenciji Beta da je radno telo Predsedništva stranke juče trebalo da razgovara o konačnoj listi poslanika za Skupštinu Srbije. G17 plus je osvojila 34 mandata, a od toga će SDP Slobodana Orlića dobiti tri poslanička mesta. Vlajko Senić, Generalni sekretar SPO izjavio je agenciji Beta da će Glavni odbor te partije u petak odlučiti ko će od kandidata sa izborne liste SPO - NS biti poslanik novog saziva parlamenta.

Od 22 osvojena mandata te koalicije, devet pripada NS koja će na organima stranke zasebno odlučivati o tome ko će postati poslanik. U SPS agenciji Beta je rečeno da će konačna lista sa 22 poslanika biti utvrđena najverovatnije na GO te partije koji će biti održan u četvrtak.

L. Č. - Beta


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Započeli pregovori parlamentarnih stranaka oko formiranja koncentracione vlade

17:20h

Konstitutivna sednica republičkog parlamenta najkasnije 27. januara

17:35h

Nezvanični razgovori o budućoj koaliciji od juče imaju formalni karakter

17:40h

Evropska unija ne vrši pritisak na Srbiju

17:45h

U Mitrovici razgovarano o bezbednosti i standardima

18:00h

Sastanak kosmetskih Srba sa Holkerijem krajem nedelje

18:10h

Neizvestan nastavak razgovora između Beograda i Prištine

18:20h

Otvoreno pismo vladike Artemija svetskoj javnosti

23:15h

DS: Samo sa demokratskim strankama

23:25h

SRS: Neprihvatljiva ponuda

   


     


FastCounter by LinkExchange