[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 4. 1. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nagrađeni najbolja domaća IT i komunikaciona dostignuća u 2003. godini

Diskobolos šampionima

Uobliku velike i male statue bacača diska, ova nagrada je sinonim za savremene nosioce informacija, optičke diskove

U prijatnoj atmosferi sale Le Klub hotela Interkontinental specijalni žiri Jedinstvenog informatičkog saveza dodelio je "Diskobolos" vrhunskim projektima i ostvarenjima u komunikacionim i informacionim tehnologijama. Nagrada Diskobolos u obliku velike i male statue bacača diska, kao sinonima za savremene nosioce informacija, optičke diskove, dodeljena je, po deveti put, 23. decembra 2003. godine.

Glavnu nagradu u oblasti projektovanja i proizvodnje dobio je Korisnički servis Mobtela, a specijalna priznanja idu u ruke Perihardu za projekat eurotoner i Hemijskoj industriji Župa za razvoj intraneta HI.

U kategoriji upravljanje i društvene delatnosti diskobolos su podelili Telekom Srbija za telekomunikacioni informacioni sistem i Privredna komora Srbije za razvoj VPN-a (Virtuelne privatne mreže) u komorskom sistemu Srbije. Specijalno priznanje dodeljeno je Građevinskoj direkciji Srbije za projekat "Razvoj e-poslovanja u građevinskoj industriji i kapitalnim investicijama."

Kada je reč o finansijama diskobolos je otišao u ruke Nacionalnoj štedionici a nagrađen je projekat "Maksimalno brza i dostupna banka."

Zdravstvo je možda najugroženiji sektor našeg drušva, i lepo je znati da i dalje postoji dovoljno entuzijazma da se ostvare projekti koji zaslužuju diskobolos. U ovom sektoru nagradu je dobio projekat "Kontrola distribucije i upotrebe lekova" Republičkog fonda za zdravstvo Crne Gore, a specijalna priznanja osvojili su Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika ŽTP "MEDEKA, medicinski elektronski karton" i Klinički centar Srbije i Iljnet za projekat "Integralni informacioni sistem Kliničkog centra."

Na polju usluga nagrade su pripale A.D. BAS-u za integralni informacioni sistem i Astra Simit-u za SIGMA Infosystem. Posebno priznanje je otišlo u ruke JKP Vodovod i kanalizacija za sistem "Vodomeri, raspodela potrošnje i naplata".

Svake godine se dodeljuju i specijalne nagrade u obliku malog bacaca diska i to za oblasti Informatičkih sajmova i skupova, u kojoj je diskobolos dodeljen INFOFEST-u 2003 a specijalno priznanje TELFOR-u 2003.

Mediji su učestvovali u trci za ovu prestižnu nagradu, pa su nagrađene TV emisije Polarotor 3K, čija je ekipa dobila odavno zasluženi diskobolos, a specijalno priznanje je dodeljeno B92 i Anemu za e-TV. U oblasti izdavaštva nagrada je pripala Novom privredniku za projekat ParagrafNet.

Već je tradicija da se nagrade i strani partneri, a prvo mesto su podelili ZZI i Mercury interactive, čime je i veče najboljih u staroj godini uz vino i muziku polako dočkalo svoj kraj.

I. Điković


vesti po rubrikama

^tehnologij@

16:31h

Nagrađeni najbolja domaća IT i komunikacioni dostignuća u 2003. godini

16:40h

Kina u novoj revoluciji

16:47h

Otvorena IT akademija pri računskom centru ETF-a

16:55h

Praznični dani i Amazon.com

17:03h

Polovina Evropljana kupuje preko Interneta

17:10h

Novo u Kompjuter biblioteci

   


     


FastCounter by LinkExchange