[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 3. 12. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Linda Karađorđević uzela ključeve vile na Senjaku

Princeza dobila "bitku"

U spor umešana i Zadužbina Petra Prvog Karađorđevića?

Princeza Linda Karađorđević, supruga pokojnog princa Tomislava Karađorđevića, ugostila je juče novinare kako bi saopštila da je od DIPOS-a dobila ključeve svoje vile u Ulici Vladete Kovačevića 8 na Senjaku. Posle provale u kuću i dobrovoljnog "zatočeništva" u njoj koje je trajalo osam dana, Princeza je ipak dobila bitku.
- Gosti koji su preko ograde došli na prijem, među njima i oni koje je princ Tomislav upoznao prilikom obilaska ratišta, a posebno Kapetan Dragan, doprineli su da princeza Linda postane prava gazdarica svoje kuće - rekao je Aleksandar Pavić, upravnik Fonda kraljević Tomislav Karađorđević.

Tom prilikom Aleksandar M. Popović, advokat gospođe Linde, kao glavni dokaz za neosnovani boravak DIPOS-a u ovoj kući pokazao je Zapisnik o primopredaji potpisan od strane DIPOS-a i Tomislava Karađorđevića 10. marta 2000. godine.
- Ovaj Zapisnik je dokaz da samo gospođa Linda njean deca koji jedini naslednici po testamentu imaju pravo da žive u ovoj kući dok se ne završi ostavinski postupak - naglasio je Popović. On je još dodao da je jedini problem to što je princ Tomislav preminuo pre završetka uređenja kuće koje je ugovorio sa Saveznom vladom, pa nije izvršena primopredaja.

Tužba tužbu stiže
DIPOS je pre šest dana protiv princeze Linde i Aleksandra Pavića podneo Tužbu za ometanje poseda u vezi sa kojom je zakazano ročište za petak, 5. decembar. Međutim, i princeza Linda tužiće DIPOS za nadoknadu štete i zloupotrebu položaja.
- Ja samo želim da se ova besmislica oko kuće koja je moja što pre završi kako bih nastavila posao u Fondu kraljević Tomislav Karađorđević koji mi je mnogo važan - rekla je princeza Linda.
Reč je, očigledno, o pravnim začkoljicama koje će, po svemu sudeći, biti rešene na zakazanom ročištu.

S druge strane, Milan Mitrović, direktor DIPOS-a kaže da se povodom primopredaje obratio Zadužbini Petra Prvog Karađorđevića na Oplencu još novembra 2000. godine. Miladin Gavrilović, upravnik Zadužbine tvrdi da gospođa Linda ne može da dođe u Srbiju, ali da se on ne slaže sa njenom odlukom da kuću primi ovlašćeni advokat. On dalje navodi da je DIPOS prihvatio zahtev Gavrilovića da nadzire objekat dok Sud ne odredi naslednika koji će snositi sve troškove obezbeđenja.
- Tada sam imala problema u Engleskoj i nisam mogla da dođem u Srbiju, što je uostalom moja stvar. Imam pravo da budem kad hoću u svojoj kući - rekla je princeza Linda.

Prema Popovićevim rečima, ne postoji nikakav ugovor između Zadužbine Petra Prvog Karađorđevića i DIPOS-a, a niko od njih nije nadležan, jer posle smrti supružnika bračni drug ima pravo da živi u istoj kući dok se ne reši ostavinski postupak.

J. Jevremović


vesti po rubrikama

^Beograd

21:01h

Obeležen međunarodni dan invalida

21:10h

Nadležni iz Elektroistoka tvrde: Mirijevci nemaju razloga za strah

21:18h

Pomoć Grada OŠ "Mihajlo Petrović Alas"

21:24h

Linda Karađorđević uzela ključeve vile na Senjaku

21:31h

Ambasadori Arapskih zemalja posetili opštinu Zemun

21:39h

Počele kontrole saobraćajnih inspektora u Novom Beogradu

21:46h

Život u zemlji čudesa: Planeta Palilula

21:53h

Zašto tako, naopako: Ulice pune priviđenja

22:02h

Juče u Sremčici: Izgoreo autobus GSP-a

22:28h

Beograd: Opljačkana menjačnica u TC "Piramida"

 


     


FastCounter by LinkExchange