[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 20. 11. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izložba Predraga Pajdića u Salonu MSU i Galeriji "Haos"

Zamračenje

Predrag Pajdić, naš umetnik koji već 15 godina živi i radi u Londonu, predstaviće se beogradskoj publici paralelnim nastupima u galeriji "Haos" i Salonu Muzeja savremene umetnosti. Izložba Pajdićevih crteža se otvara u 19 časova u "Haosu", a njegovu instalaciju "Zamračenje" (Blackout) svečano će otvoriti britanski ambasador u Beogradu, Dejvid Gouan u 20 časova u Salonu Muzeja.

Pajdić je studirao slikarstvo u Firenci, Blejk Koledžu i diplomirao na Sent Martin koledžu u Londonu. Njegova dela se nalaze u kolekcijama Britanskog muzeja, Metropolitena i Muzeja mode i tekstila Luvra. Bavi se crtežom, filmskim i TV dizajnom, video artom, modom i pozorišnom scenografijom.

Instalacija "Blackout" Predraga Pajdićća bavi se pitanjima memorije, istorije, seksualnosti, izgubljenog nacionalnog identiteta, egzila i povratka u domovinu, istražujućići i preispitujućći razloge zbog kojih je autor napustio Jugoslaviju krajem osamdesetih. Pajdićev rad "Lapis Lazuli" nastao je u saradnji sa pevačicom Bebi Dol, koja ćće prilikom otvaranja izložbe izvesti performans.

Svi radovi u postavci "Zamračenje" su nastali ove godine, specijalno za prostor Salona Muzeja savremene umetnosti. Izložbe prate katalozi sa esejima Glena Boumana, Ivane Blagojević, Branimira Stojanovićća, Alone Pardo, Geme Starke i Marine Martićć. Izložba je realizovana u saradnji sa Britanskim savetom.

S. Đ. M.


vesti po rubrikama

^kultura

16:14h

Danas počinje Deveti pozorišni festival predstava za decu

16:22h

"Profesionalac" na Filmskom festivalu u Monte Karlu

16:31h

"Profesionalac" u Parizu

16:40h

Izložba Predraga Pajdića u Salonu MSU i Galeriji "Haos"

16:49h

Mini sajam knjiga u Užicu

16:57h

Prvi dan Enter mjuzik festa

 


     


FastCounter by LinkExchange