[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 28. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Akcija gradskih vlasti pred početak školske godine

Borba za bezbednost dece

Koliko s početkom nove školske godine, gradske vlasti će, u saradnji sa saobraćajnom policijom, uvesti posebnu kontrolu učesnika u saobraćaju na raskrsnicama koje se nalaze u neposrednoj blizini osnovnih škola. Sve to sa jednom namerom da se smanji broja nastradale dece u saobraćaju.

Po kazivanju Aleksandra Spasića, potpredsednika gradske vlade, osnovni cilj svih akcija saobraćajnog obrazovanja je da broj poginule dece u saobraćaju bude nula ili da se svede na minimum.

Obilazeći radnike "Beograd puta", koji su se juče svojski trudili da prostor oko Osnovne škole "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi 1. septembra osvane "pokriven" svom potrebnom saobraćajnom signalizacijom. Spasić je podsetio da je kampanjom "Zaštitimo decu u saobraćaju" i studijom "Kako bezbedno stići do škole" obuhvaćeno 190 škola, od kojih su u gotovo njih 50 sprovedene sve mere bezbednosti, dok će se u ostalima na tome raditi tokom prvih meseci nove školske godine.

Gospodin Spasić je najavio da će oko osnovnih škola tokom prvog meseca školske godine biti pojačano policijsko nadgledanje saobraćajnica. Naglasivši da će se u okviru akcije "Zaštitite decu u saobraćaju", posebni programi sprovoditi u školama u prigradskim naseljima. Jer ta naselja, po njegovom kazivanju, imaju i drugačije režime saobraćaja.

Kao jednu od najbitnijih aktivnosti gradskih vlasti, treba i izdvojiti gradnju osnovnih škola, koja će se, kako smo saznali, nastaviti i u buduće. Shodno tome, Spasić je najavio da će u toku narednih nekoliko meseci naš grad postati bogatiji za nekoliko novih osnovnih škola.

Za koji dan počinje gradnja jedne od njih u Surčinu. Ona će, po najavama izvođača radova, građevinskog preduzeća "Rad- holding", biti završena u narednih šest meseci. Uskoro bi, takođe, trebala da počnu i gradnja škola u Kaluđerici i Borči, dok će radovi u školi u Stepojevcu biti okončani do polovine septembra.

M. Medenica


vesti po rubrikama

^Beograd

21:04h

Džo bagerista nastavlja štrajk glađu ispred zgrade vlade

21:12h

Vreme rasprodaja u beogradskim prodavnicama

21:19h

Manje tezgi i kioska na opštini Stari grad

21:27h

Akcija gradskih vlasti pred početak školske godine: Borba za bezbednost dece

21:35h

Na Kvantaškoj pijaci uveliko se prodaje povrće za zimnicu

21:43h

Šta se to radi na Lazarevačkom drumu

21:51h

EDB obaveštava sve korisnike: Popust za redovne platiše

21:58h

Beograd nekad i sad: Trg Dimitrija Tucovića

 


     


FastCounter by LinkExchange